Proiecte reactualizate pentru blocurile incluse în programul de eficientizare termicã

Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat documentatia de avizare a lucrãrilor de interventii (DALI) si a indicatorilor tehnico-economici – actualizati, pentru obiectivul de investitii “Cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte din municipiul Petrosani”.
Mai multe imobile sunt incluse în proiectele în cadrul cãrora au fost modificate valorile. Este vorba de blocul 122 strada 1 Decembrie 1918, blocul 22, Strada Aviatorilor, si blocul 4 de pe Strada General Dragalina. Modificãrile vin ca urmare  a realizãrii unor investitii de cãtre locatari. Astfel au fost schimbate tâmplãriile ferestrelor sau au  fost închise balcoanele, fapt care a dus la scãderea valorii initiale a proiectului.
“În urma vizitei la fata locului care a avut loc în data de 01.08.2018, s-au constatat faptul cã la blocurile 4 pe strada General Dragalina, 22 strada Aviatorilor si 122 pe strada 1 Decembrie 1918 au intervenit modificãri fatã de situatia existentã la momentul depunerii proiectului, în sensul cã au fost înlocuite, de cãtre unii locatari, ferestrele existente, ferestre din tâmplãrie PVC si/sau au fost închise  balcoane cu tâmplãrie PVC”, aratã documentatia aprobatã de consilierii locali de la Petrosani.  Cele trei proiecte au o valoare totalã de 8.128.798,96 de lei, din care valoarea totalã eligibilã este de 6.993.091,05 lei si  valoarea totalã neeligibilã, adicã contributia municipalitãtii este de 1.135.698,91 lei. Proiectele  pentru eficientizarea energeticã a blocurilor de locuit au fost depuse în data de 24 noiembrie 2017, prin aplicatia electronicã MySMIS, iar deocamdatã se aflã în fata precontractualã.  În vederea respectãrii cerintelor finantatorului, Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat documentatia de avizare a lucrãrilor de interventii si a  indicatorilor tehnico-economici – actualizati pentru cele trei imobile.
Monika BACIU

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.