Micutii care vin luni la grãdinita nr 2 din Colonia Petrosani sunt întâmpinati cu o gaurã mare cãscatã lângã poartã si cu o clãdire proaspãt demolatã pe alocuri. Oamenii din zonã aruncã vina de la unul la altul si nimeni nu recunoaste cã, în acel loc, se furã orice.

„Ieri a dispãrut capacul si o masinã a intrat aici si toatã s-a rupt pe dedesubt”, spune un localnic. „Aici mereu e asa. Azi pune capac, mâine nu e. Trebuie sã stea politia lângã el”, spune o altã femeie.

Nici clãdirea grãdinitei nu a scãpat de vandali. De aceastã datã, cel care a intrat cu masina în canal, nu a mai putut redresa volanul si a izbit coltul constructiei ce adãposteste grãdinita. Iar acum, canalul e semnalizat cu o creangã verde.

Vina nu este a educatoarelor, care s-au strãduit sã amenajeze exemplar grãdinita, ci a hotilor de capace de canal, care nu mai contenesc cu furturile zi de zi. „Nu e zi sã nu avem câte un capac lipsã. Se furã si în Cartierul Aeroport si aici. Cel putin 100 de capace noi am achizitionat s ile-am montat, dar nu mai facem deloc fatã”, spune Petre Dobre, consilier SPADPP.

Zona din apropierea grãdinitei este mai mereu un focar de mizerie. Canalul este, însã, o problemã si asta pentru cã, de luni, zeci de copii vor trece în fugã prin zonã.

În ce priveste clãdirea institutiei, aceasta rãmâne sifonatã pe la colturi, din cauza soferilor care, pentru cã nu vãd canalul gol, derapeazã sã intrã în plin.

Diana Mitrache