Surse demne de încredere din interiorul PSD sustin cã noul sef al Directiei de Sãnãtate Publicã a Judetului Hunedoara ar putea fi un reputat medic urgentist din Valea Jiului.

Actuala conducere a DSP Hunedoara ar urma sã fie înlocuitã iar pentru functia de director executiv se vehiculeazã numele medicului Cãtãlin Popa, seful Sectiei de Urgente a Spitalului Vulcan, spun surse din interiorul PSD. Medicul Cãtãlin Popa este unul din „pãrintii” SMURD-ului din Valea Jiului si de când se aflã la Spitalul Municipal Vulcan a reusit sã eficientizeze Unitatea de Primire Urgente a spitalului. Tot Popa este si medicul care si-a uluit colegii dupã ce a reusit sã readucã la viatã un tânãr care zãcuse o noapte întreagã în ger.

Chiar dacã medicul n-a vrut sã facã un titlu de glorie, colegii lui au povestit cã victima de 34 de ani din localitatea Petrila, era practic decedatã si în conditii normale s-ar fi declarat decesul. Totusi, medicul a decis sã înceapã resuscitarea considerând cã nu sunt întrunite toate elementele pentru declararea decesului. Dupã cinci ore de resuscitare, bãrbatul care avea o temperaturã corporalã în jurul a 25 de grade Celsius la sosirea în UPU, a fost readus la viatã.

Maximilian Gânju