Dupã modelul unei emisiuni, cu largã audientã, de la televizor, elevii de la Scoala I.G. Duca din Petrosani organizeazã concursul denumit generic DUCATOLN, o competitie sportivã ce marcheazã astfel Sãptãmâna mobilitãtii.
Cu totii au aflat acum cã intrã în competitie, iar asta i-a încântat foarte tare, asa cã, mai toti s-au împãrtit în grupe de Rãzboinici, Faimosi si alte categorii pe care si le-au imaginat si sunt gata sã se întreacã.
„Mie mi se pare foarte bunã ideea. Nouã ne place sportul si sunt sigurã cã va fi o experientã foarte frumoasã. Ne dorim toti sã câstigãm”, a spus una dintre fetele ce intrã în competitie.
Si, dacã unii deja sunt gata si se si antreneazã petru asta, altii, abia acum aflã cam ce îi asteaptã.
„Sincer, nu m-am pregãtit încã si am si rãmas uimit când am auzit de competitie, dar sper sã iasã totul bine. Nu suntem asa sportivi…”, a adãugat un alt elev.
Sãptãmâna europeanã a mobilitãtii are loc între 16 si 22 septembrie, iar la scoala I.G Duca, Ducatlonul se tine timp de douã zile.


„Ne-am gândit sã profitãm la maxim de audienta unui concurs, care se bucurã de mare admiratie în rândul elevilor si sã facem un DUCATLON. Vrem sã îi implicãm pe copii în miscare sãnãtoasã. E important pentru dezvoltarea lor”, a spus Ramona Asan, profesoarã la Scoala Gimnazialã I.G. Duca din Petrosani.
Totul se va întâmpla pe terenul de sport, iar profesorii deja au stabilit cum vor actiona. „Avem trei profesori care vor face niste trasee. Copiii vor fi cronometrati si, în functie de timp, vor câstiga premii si diplome de participare. Toti vor primi diplome, ca sã se simtã importanti, asa cum sunt ei pentru noi.   Deocamdatã, profesorii de sport i-au ales pe cei mai rapizi din fiecare clasã, dar, sigur vom mai organiza  si alte editii, cã mai toti vor vrea apoi sã participe”, a mai adãugat Ramona Asan.
Cine vor fi învingãtorii, vom afla la finalul celor douã zile de competitie, vineri, când toatã lumea va fi premiatã. În aceastã competitie sunt aproape 2.000 de orase din toatã Europa, iar la Petrosani se desfãsoarã la ambele sedii ale scolii gimnaziale I.G. Duca.
Diana Mitrache