17 zile si 231 de kilometri

Bibliotecarul Avram Iancu îsi continuã cursa înot spre Istanbul, prin Marea Neagra, dupã ce zilele trecute proiectul sãu era incert si nu stia dacã  va mai putea înota din cauzã cã rãmãsese fãrã caiacist.
Avram Iancu sustine cã a rezolvat problema caiacistului care sã-l însoteascã spre Turcia, dupã ce actualul coleg de drum nu a mai putut sã continue cursa, din motive obiective.
Avram Iancu ajunge la granita cu Bulgaria. Au fost necesare 17 zile si 104 ore de înot pentru ca temerarul sportiv din Petrosani sã ajungã la granita cu Bulgaria. De aici, Avram Iancu îsi continuã aventurã pe Marea Neagrã.
“Astãzi, bratele mele ce se rotesc , mereu, prin vãluri, se opresc! Se opresc pentru a se uni în rugã! Rugã de multumire cãtre Dumnezeu care a fost cu mine pânã aici. Se unesc si în semn de multumire fatã de voi, compatrioti, cei care mi-ati dat cãldurã prin încurajãri si sustinere. (…). Multumesc modului exemplar în care românii au reactionat la anuntul pentru gãsirea unui caiacist: peste 30 de doritori. S-a rezolvat! La timpul potrivit o sã-l prezint.Câteva cifre: au fost 17 zile (din care una blocati pe o insulã), au fost 104 h de înot, 231 km parcursi. Mâine (joi-n.r.), dupã ce voi strãbate si cei 5.5 km rãmasi din România …voi trece la Bulgari. Alt capitol, altã luptã”, scrie Avram Iancu, pe pagina sa de socializare.
Avram Iancu a pornit de la Sulina si se îndreaptã spre Istanbul. Acesta vrea sã marcheze, astfel anul Centenar. Proiectul înotãtorului din Petrosani a început pe data de 2 septembrie 2018, la Sulina, acolo unde s-a încheiat ultima sa aventurã acvaticã. Traseul lui Aveam Iancu însumeazã 630 de kilometru pe malul Mãrii Negre, pânã la Istanbul. Motivatia si iubirea fatã de patrie îl motiveazã pe Avram Iancu în acest ambitios demers.
Monika BACIU

3 comentarii la „17 zile si 231 de kilometri

 • 20 septembrie 2018 la 06:08
  Permalink

  Bai, numele de familie este Avram. Asa ca de acum va rog scrieti Iancu Avram…..

  Răspunde
 • 20 septembrie 2018 la 06:09
  Permalink

  Iancu este numele de familie. Scuze

  Răspunde
 • 20 septembrie 2018 la 18:17
  Permalink

  ce treaba are centenarul cu istambulul?
  ca doar nu sarbatorim 100 de ani de cand nu ne-o mai trag turcii in ass !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.