DIICOT- Hunedoara a fãcut apel în cazul sentintelor dictate de magistratii hunedoreni în dosarul în care au fost judecati mai multi tineri pentru trafic de droguri.
Nu mai putin de sase tineri din Valea Jiului au fost condamnati de magistratii Tribunalului Hunedoara la închisoare cu executare ori suspendare într-un dosar de trafic de droguri. Sentinta primei instante a fost atacatã de inculpati, însã nemultumiti de pedepse sunt si procurorii DIICOT Hunedoara. Acestia cer completului de apel pedepse mai mari în cazul unor dintre traficanti, iar dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia în urmã cu douã zile. Printre condamnati se aflã si un recidivist, individul fiind închis pentru viol. Astfel, Orlando Suceveanu a primit aproape cinci ani de închisoare. Ioan Neguti si Marcel Greurus au fost condamnati la câte trei ani si opt luni de puscãrie. Petru Alin Vladislav a primit o pedeapsã de doi ani si nouã luni închisoare, iar Adrian-Bogdan Tãnase, de doi ani si sapte luni.
Maria Lacovei a fost condamnatã la doi ani si cinci luni cu suspendare. Acuzatiile aduse celor sase sunt de: constituire de grup infractional organizat, trafic de droguri de risc sau posesie ilegalã de droguri de risc. Anchetatorii spun cã trei dintre indivizi au constituit o grupare infractionalã organizatã cu scopul de a trafica droguri de risc.
Drogurile erau puse la dispozitie de Ioan Neguti, iar ceilalti le comercializau. Stupefiantele erau vândute cãtre un cerc larg de consumatori, printre acestia numãrându-se un colaborator al anchetatorilor, care, sub acoperire, a cumpãrat cannabis de la inculpati. Anchetatorii au mai  stabilit cã o parte dintre stupefiante provenea din Cluj-Napoca si era comercializatã consumatorilor cu preturi cuprinse între 15 si 50 de lei plicul. În ianuarie 2018, în urma unei actiuni a politistilor si procurorilor de la Combaterea Criminalitãtii Organizate Hunedoara, membrii retelei au fost sãltati de mascati, iar locuintele le-au fost perchezitionate, fiind ridicate mai multe cantitãti de droguri. Toti sase au fost arestati preventiv, mãsurã care le-a fost mentinutã pe perioada judecãrii dosarului.
Maximilian Gânju