Ilie Damaris, adolescenta din Petrila, care a urmat cursurile Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani si a obtinut media 10 la examenul de bacalaureat a fost premiatã de autoritãtile locale.
Primãria si Consiliul Local al orasului Petrila au decis sã rãsplãteascã performanta adolescentei, oferindu-i un laptop performant.
“În cadrul sedintei Consiliului Local al Orasului Petrila din data de 18 septembrie 2018, primarul Vasile Jurca împreunã cu membrii consiliului local au premiat pe domnisoara Ilie Damaris cu un laptop de ultimã generatie pentru rezultatul de la examenul de bacalaureat unde a obtinut media 10”, aratã informarea administratiei locale de la Petrila. Ilie Damaris a obtinut media perfectã dupã ce a depus contestatie la disciplina limba si literatura românã. Initial a obtinut nota 9,85 la limba si literatura românã. Dupã contestatie a avut nota maximã. Vrea sã devinã medic.
“Le multumesc pãrintilor pentru sustinerea pe care mi-au acordat-o încã din primii ani de viatã, as vrea sã le multumesc si profesorilor. Fãrã ei acest rezultat nu ar fi fost posibil. La românã mi se pare cã profesorii corectori sunt foarte subiectivi si am decis sã depun contestatie. Am avut emotii pentru cã stiam cã pot sã iau 10, dar exista si riscul sã îmi scadã nota”, a spus emotionatã, Damaris Ilie. Parteneriatul de succes a fost completat de dascãli, cei care le-au îndrumat pe cele douã tinere în parcursul educational.
Monika BACIU