Termocentralele, fãrã carbune

Sindicalistii de la termocentralele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara atrag atentia asupra  problemelor extrem de grave cu care se confruntã aceste entitãti.  Cu câteva luni înaintea sezonului  de iarnã, stocurile  de cãrbune din  termocentrale sunt aproape inexistente. Situatia îi este adusã si la cunostinta  ministrului Energiei, Anton Anton.
„Sindicatul  Liber Independent Electrocentrale Deva-Mintia vã informãm despre situatia gravã în care se aflã sucursala Electrocentrale Deva, datoritã lipsei stocului de cãrbune si datoritã faptului cã intrãrile de cãrbune sunt la limita minimã pentru functionarea  termocentralei.  Prin lipsa stocului de cãrbune, se  pericliteazã functionarea pe timp de iarnã,  prin posibilitatea  producerii fenomenului de înghet în instalatii si distrugerea  iremediabilã a  acestora”, aratã Mircea Crisovan, presedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Mintia, în nota de informare transmisã ministrului Energiei, Anton Anton.  Locurile de muncã ale lucrãrilor termocentralei Mintia sunt puse în pericol din cauza lipsei stocurilor de cãrbune. În plus, devenii s-ar putea, ca tocmai din aceleasi cauze, sã nu beneficieze de agent termic în sezonul rece.
“Prin oprirea pe timp de iarnã nu se poate asigura agentul termic pentru institutiile si locuintele din municipiul Deva cu care termocentrala are contract de furnizare agent termic. De asemenea, lipsa cãrbunelui creeazã premisele pentru nesiguranta locurilor de muncã”, mai mentioneazã sindicalistii.
În acest context, sindicalistii îi solicitã ministrului sã dispunã asigurarea stocului de securitate pentru functionarea pe timp de iarnã a termocentralei si sã asigure agentul termic pentru municipiul Deva.
Monika BACIU

Advertisements

6 comentarii la „Termocentralele, fãrã carbune

 • 18 septembrie 2018 la 20:23
  Permalink

  Pai minerii fac de paza ca asa vre Dioane…

 • 18 septembrie 2018 la 20:27
  Permalink

  Energia pe carbune este poluanta si periculoasa. Viata trebuie sa primeze in fata locurilor de munca de la minele de carbune.Cautati-va altceva de lucru!

 • 18 septembrie 2018 la 20:39
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 18 septembrie 2018 la 21:49
  Permalink

  Pai si cum sa faca ministrul sa se asigure stocurile de carbune in termocentrale? Aaa…da…sa dispuna sa se asigure stocurie de carbune. Cu siguranta asa va face. Va dispune prin HG-ul pentru trecerea varfului de iarna. Si se vor asigura?

 • 18 septembrie 2018 la 21:57
  Permalink

  Sa intelegem ca CEH ia bani de la Transelectrica pentru servicii tehnologice de sistem, adica pentru grupuri rezerva, si nu are carbune sa asigure aceste rezerve? Transelectrica stie asta si totusi plateste ? Nu prea e in regula !
  Oare cine trebuie, aude?

 • 19 septembrie 2018 la 13:12
  Permalink

  Ce nare c?rbune sa mearga cu a?a sa vând? curent ?i daca ar trebui sa porneasca ceva nar merge la mintia sunt 2 grupuri care nau mai mers de prin 2011

Comentariile sunt închise.