Reprezentantii INCD INSEMEX Petrosani au participat, în perioada 13-14 septembrie 2018,  la prima întâlnire a Forumului Autoritãtilor de Reglementare în Domeniul Securitãtii Industriei Miniere.
Evenimentul international  a avut loc în capitala Federatiei Ruse, la Moscova, fiind organizat de

cãtre Serviciul Federal pentru Supraveghere Ecologicã, Tehnologicã si Nuclearã – ROSTECHANDZOR. La aceastã manifestare internationalã, tara noastrã a fost reprezentatã de Dr. ing. George Artur Gãman (Director General al INCD INSEMEX Petrosani) si Dr. ing. Emilian Ghicioi (Director Stiintific al INCD INSEMEX Petrosani), institutul din Petrosani devenind membru fondator din partea României al acestui organism international.
“Gândit initial ca un cadru care sã faciliteze dezbaterile si discutiile tehnice strict pe probleme de tehnica securitãtii în industria minierã de cãrbune, reprezentantii tãrilor fondatoare au ajuns la concluzia ca acest domeniu sã fie extins pentru întreaga industrie minierã si au stabilit necesitatea de a include pe agenda permanentã de lucru a forumului si problemele de protectia mediului implicate de activitãtile miniere”, a declarat Artur Gãman.
La întâlnire au participat peste 30 de specialisti, reprezentanti ai autoritãtilor din China, Germania, Marea Britanie, România, Rusia si Turcia, precum si din partea Organizatiei Internationale a Muncii, pe parcursul celor douã zile fiind  discutate particularitãtile activitãtii miniere din fiecare stat participant, precum si posibilitãtile si modalitãtile de cooperare viitoare.
La finalul acestei prime editii, membrii fondatori ai Forumului Autoritãtilor de Reglementare în Domeniul Securitãtii Industriei Miniere au discutat pe marginea organizãrii activitãtilor viitoare,  specialistii INSEMEX propunând o serie de modificãri si adãugiri care sã îmbunãtãteascã semnificativ statutul Forumului, toate sugestiile fiind  analizate si agreate de cãtre ceilalti membri.