Trei minori au fost surprinsi în flagrant de politistii hunedoreni, chiar în timp ce încercau sã deschidã portiera unui autoturism, cu intentia de a sustrage bunuri din interior.
Flagrantul a avut loc dupã ce un martor  ocular a sesizat Politia despre faptul cã trei persoane încearcã sã forteze sistemul de închidere al unui   autoturism parcat pe strada Avram Iancu, din municipiul Hunedoara.
La vederea politistilor, cei trei  indivizi (identificati  ulterior ca fiind trei minori din municipiul Hunedoara, în vârstã de 13, 14 si 17 ani) au încercat sã fugã, însã au fost prinsi de politisti, care au fost sprijiniti de un coleg, agent de politie, aflat în timpul liber.
Patrulele de sigurantã publicã deplasate la fata locului au  identificat 4 autoturisme care prezentau urme de fortare (la nivelul butucului de închidere), însã, din interiorul cãrora nu au fost sustrase bunuri.  Asupra celor trei minori au fost gãsite o pereche de mãnusi  din material sintetic, surubelnite si chei auto, folosite la comiterea faptelor. În urma cercetãrilor, politistii au stabilit cã minorii au mai comis alte trei fapte de furt calificat din autoturisme parcate pe raza municipiului Hunedoara, când, prin fortarea sistemelor de închidere ale portierelor, au mai pãtruns în interiorul a trei autoturisme, din care au sustras diferite bunuri (un seflie-stick, un memory-stick si chiar o plapumã) – bunuri ce au fost recuperate partial în cursul cercetãrilor.  În cauzã, politistii Biroului de Investigatii Criminale Hunedoara continuã cercetãrile, în vederea documentãrii întregii activitãti infractionale a celor 3 minori.
Si tot la Hunedoara, alti minori, frati, care se ocupau tot de furturi din masini s-au ales cu dosare penale, dupã ce politistii i-au retinut pentru  cã au sustras un autoturism pe care l-au condus (pe rând, desi nu posedau permis de conducere) pânã pe strada Zlasti, din Hunedoara, unde minorul aflat la volan a pierdut controlul autoturismului s-au rãsturnat cu acesta în afara pãrtii carosabile.