Ion Popescu: Minerii sunt prost plãtiti!

Salariile celor care trudesc în subteran sunt extrem de mici. Asta au spus, într-un glas, sindicalistii la întâlnirea, de la finele sãptãmânii trecute, cu Corina Cretu.
Potrivit celor ce reprezintã aceastã meserie, cândva extrem de bine remuneratã, acest lucru nu trebuie sã mai rãmânã asa, iar la Petrosani comisarul european a aflat ce îsi doresc acesti oameni, dincolo de prelungirea activitãtii în subteran si de acordarea unor  facilitãti pentru cei care se disponibilizeazã.
„Câstigã destul de putin si aceasta va fi o problemã. E salariul minim pe economie 1.900 de lei si minerul ia 2.400. Nu este corect. Vrem sã reparãm acest lucru si cine munceste sã fie  si bine plãtit”,  spune Ion Popescu, presedintele Confederatiei  Meridian, la întâlnire. Salariile truditorilor sub pãmânt sunt  mici, în timp ce  sefii lor câstigã sume importante. Ca sã nu mai vorbim de cei care sunt în Consiliul de Administratie si care, de-a lungul ultimilor ani, nu au gãsit o strategie viabilã pentru acest domeniu aflat în regres la nivel european.  Încã din vara anului trecut, sindicatele au cerut o analizã pe sucursale a salariilor minerilor si sefilor lor, dar mãsuri nu au fost luate niciodatã. Asta, în conditiile în care sefii lor câstigã sume de 10 sau 20 de ori mai mari.
Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Ion Popescu: Minerii sunt prost plãtiti!

 • 17 septembrie 2018 la 21:06
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 18 septembrie 2018 la 18:16
  Permalink

  ?i energeticieni mai r?u multumita Bucure?tiului ?i mai mari pizdi vota?i de oameni fara capatatai pe o umbrela 2 mici expira?irati din marile supermarketuri ?i o bere cea mai moca muie mai marilor neamului

  Răspunde
 • 25 septembrie 2018 la 11:43
  Permalink

  ?i energeticieni cu minimu pe economie ?i asta dup? 10 15 ani de lucru

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.