Senatorul Cristian Resmeritã face un pas important. Începând cu data  de 11 septembrie acesta a devenit membru al Comisiei pentru energie,  infrastructurã  energeticã si resurse minerale a Senatului.  Pentru Valea Jiului prezenta senatorului Cristian Resmeritã în comisia pentru energie poate reprezenta  un câstig, date fiind problemele cu care se confruntã zona.
„Începând cu data de 11 septembrie sunt membru al Comisiei pentru energie,  infrastructurã energeticã si resurse  minerale, din aceastã pozitie voi face tot ce îmi stã în putintã sã sprijin si mai mult activitatea Complexului Energetic Hunedoara astfel încât mineritul sã aibã  viitor”, a declarat  senatorul PSD, Cristian Resmeritã.  De altfel, implicarea lui Cristian Resmeritã în problemele Complexului Energetic Hunedoara este de notorietate.  Senatorul a ridicat de nenumãrate ori problema societãtii energetice si a cãutat ca anumite din  probleme sã fie  rezolvate. Senatorul Cristian Resmeritã a fost pânã în data de 11 septembrie 2018 membru al Comisiei pentru mediu a Senatului, începând cu aceastã datã însã senatorul a devenit membru al Comisiei pentru energie,  infrastructurã  energeticã si resurse minerale, din aceastã posturã senatorul îsi propune sã vinã si mai mult în sprijinul Complexului Energetic Hunedoara.
Senatorul Cristian Resmeritã pe parcursul mandatelor de parlamentar a fãcut numeroase demersuri pentru bunul mers al complexului, dar si pentru angajatii, ori fostii angajati ai CEH.
Monika Baciu