Cei care au organizat, în aceastã varã, o editie a cupei mondiale de longboard în Pasul Vâlcan, vor reveni. De data aceasta ca potentiali investitori.
Organizatorii cupei mondiale de longboard vor învesti într-un skate-park modern, dar si în realizarea unor spatii de cazare.
“Am scos la licitatie un teren în Pasul Vâlcan la care au participat la  licitatie si vor face un skate-park modern pentru toate sporturile pe roti, pentru trotinete, biciclete, skate-board, pentru copilul de 6 ani pânã la profesionisti, toatã lumea se va putea antrena pe aceastã pistã”,  a spus Cristian Merisanu, viceprimarul municipiului Vulcan. În Pasul Vâlcan au fost scoase la licitatie mai multe parcele de teren pentru construirea unor cabane. Atât concurenti de longboard si-au manifestat intentia de a veni si de a învesti în cea mai nouã statiune din Valea Jiului, cât si organizatorii concursului.
“Am primit un telefon de la ei si  mi-au spus cã unul dintre americani era interesat sã investeascã în Pasul Vâlcan, vrea sã îsi ia un loc, sã îsi facã o cabanã care sã fie a lor, în care sã îsi poat desfãsura activitatea. La  fel si organizatorii, s-au înscris la licitatie  pentru a obtine parcele în Pasul Vâlcan unde spun cã vor sã dezvolte cabane si locatii în care sã fie cazati acesti oameni”,  a mai spus sursa citatã.
Pe drumul spre Pasul Vâlcan a fost stabilit un nou record mondial, de 114 km/orã. Noul record de vitezã înscrie drumul în categoria celui mai bun drum din lume pentru practicarea longboardului.
Monika BACIU