În contextul începerii, în data de 10 septembrie 2018, a noului an scolar, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara a dispus luarea de mãsuri specifice în vederea asigurãrii unui climat de ordine si sigurantã publicã în incinta si zona adiacentã unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar.
125 de politisti hunedoreni vor actiona, luni, 10.09.ac., în zona grãdinitelor, a scolilor si liceelor hunedorene, pentru ca deschiderea noului an scolar sã se desfãsoare în sigurantã.
În acest sens, conducerea IPJ Hunedoara a dispus ca patrulele de politie sã fie prezente în zona scolilor, fiecare unitate de învãtãmânt fiind inclusã în itinerariile de patrulare auto si pedestre ale politiei. De asemenea, la fiecare scoalã vor fi afisate datele de contact ale politistului de proximitate si ale celui responsabil cu educatia rutierã, pentru o mai bunã comunicare.   Echipajele de politie vor fi prezente în zona intrãrilor în scoli, în intervalele orare în care se efectueazã intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor, o atentie deosebitã fiind acordatã unitãtilor de învãtãmânt din mediul rural.