Lupta cu flacarile. Administratia locala si cei de la Detasamentul de Pompieri din Petrosani se pregatesc sa intervina “in forta”, vineri, in cadrul unei actiuni care va avea loc in centrul municipiului Petrosani. Este vorba de un eveniment ce marcheaza Ziua Pompierilor, actiune la care cei mici vor avea posibilitatea de a « vizita » autospecialele.

“Vineri 14 septembrie, incepand cu orele 10 in fata la Jiul Shopping Center va avea loc o actiune a pompierilor in legatura cu activitatea acestora. In Valea Jiului sunt 175 de pompieri de la Petrila pana la Uricani si Salas si Baru Mare”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Familiile pompierilor vor putea participa la actiunea care va avea loc vineri. Aceasta are rolul de a informa rudele celor care lupta cu focul, in privinta activitatii desfasurate in cadrul unei misiuni.

« Cu ocazia Zilei Pompierilor familiile pompierilor pot veni sa vada cum se actioneaza la o interventie. Multi dintre ei nu stiu in ce constau interventiile pompierilor . Va fi si un concurs pentru colegii din presa si multe alte surprize », a declarat Adrian Avram, comandantul Detasamentului de Pompieri Petrosani.

13 septembrie reprezinta ziua in care Romania, prin jertfele eroilor sai a scris o noua pagina in istoria nationala prin respingerea de catre pompierii nostri in Dealul Spirii, acum 164 de ani, a interventiei straine de reprimare a Revolutiei Pasoptiste.

Raul IRINOVICI