Comisarul European Corina Cretu, dar si mai multi ministri si secretari de stat din cabinetul Dãncilã, se vor afla la Petrosani în data de 13 septembrie.  Conferatia Meridian, la solicitarea Sindicatului Muntele organizeazã o  întâlnire cu tema „Regiunile carbonifere din România în  tranzitia energeticã”.
“Întâlnirea are ca scop punerea pe tapet a problemelor din zonele miniere. Sindicatul Muntele va cere sprijin pentru prelungirea cu functionare cu  productie a unitãtilor miniere Lupeni si Lonea si dupã anul 2018, fundamentarea rapidã a SIEG-ului pentru 3 grupuri pe cãrbune cu recunoasterea  costurilor de productie pentru minele fãrã ajutor de stat. Vom solicita sprijin pentru modificarea OUG 36 pentru acordarea veniturilor de completare. În plus, pentru minele care se inchid cerem ca  persoanele care au o vechime de cel putin 15 ani sã poatã iesi  la pensie, considerându-se stagiu complet  de cotizare”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Sindicalistii sperã ca în urma întâlnirii care va avea loc în data de 13 septembrie la Universitatea din Petrosani sã se concretizeze o parte din solicitãrile lor.
“Dorinta noastrã este ca întâlnirea sã nu se soldeze doar cu poze, ci sã schimbe destinele Vãii Jiului”, a mai spus sursa citatã.
Pânã în prezent, la întâlnire au confirmat prezenta comisarul European Corina Cretu, ministrul  de Finante Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb,  secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Visan, primarii din Valea Jiului, dar si parlamentarii judetului Hunedoara.
Monika BACIU