În municipiul Lupeni toate unitãtile de învãtãmânt sunt pregãtite sã-si primeascã elevii în conditii bune.  Primarul municipiului Lupeni s-a întâlnit cu directorii unitãtilor scolare din zonã iar, în urma discutiilor situatia aratã cã noul an scolar poate începe fãrã nici un fel de probleme majore legate de functionarea sistemului de învãtãmânt primar, gimnazial, liceal si  profesional.
”M-am întâlnit cu directorii unitãtilor scolare din municipiul Lupeni, iar în urma schimbului de informatii pe care l-am avut cu acestia, pot sã afirm cã, la Lupeni, suntem pregãtiti corespunzãtor pentru începerea noului an scolar 2018-2019”, a declarat primarul Lucian Resmeritã. Cu toate acestea, Lucian Resmeritã sustine cã îsi doreste mai mult pentru scolile si liceele din Lupeni, nu doar  din perspectiva infrastructurii unitãtilor de învãtãmânt, ci si în ceea ce priveste dotãrile  acestora. ”Ne dorim ca si la Lupeni sã putem creste constant si permanent calitatea actului de învãtãmânt. Ca fost profesor si director de Colegiu stiu cã, dincolo de o scoalã frumoasã, cu clãdiri si moblier  modern, cu profesori bine pregãtiti si cu elevi dornici sã învete, reusita acestui deziderat depinde foarte mult si de infrastructurã educationalã. Avem nevoie de dotãri cu echipamente de ultimã generatie, cu laboratoare si ateliere modernizate, cu material didactic de cea mai  bunã calitate. Suntem preocupati de toate acestea si, pot sã spun cã, în aceastã directie, am fãcut pasi importanti înainte, inclusiv prin accesrea de fonduri europene”, a precizat primarul Lucian Resmeritã. La Lupeni noul an scolar va începe, la fel ca în întreaga tarã, luni, 10 septembrie când  elevii sunt asteptati sã revinã în bãnci iar  profesorii la catedrã.
”Profit de aceastã ocazie, pentru a  transmite în primul rând elevilor din municipiul Lupeni, un an scolar plin de satisfactii si reusite. Dascãlilor de la scolile din Lupeni le doresc sã continue  cu aceasi abnegatie  misiunea pe care si-au asumat-o în educarea copiilor nostri, iar pe pãrinti îi invit sã-si sustinã copiii în tot ceea ce înseamnã viatã scolarã si sã fie alãturi de întreaga comunitate a scolii lupenene. Mult succes, tuturor, în noul an scolar 2018-2019!”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.