Romgaz ar putea construi o centralã la Mintia. Numai cã aceasta nu ar avea nicio legãturã cu Complexul Energetic Hunedoara, potrivit declaratiilor directorului Romgaz.
Pe modelul de la Iernut, Romgaz, are în intentii realizarea unei termocentrale si la Mintia. La Iernut,  gazul  natural este prelucrat si  “transformat” în energie  electricã, iar acelasi lucru s-ar putea petrece si la Mintia dacã centrala va fi construitã.
”În Strategia de Dezvoltare a Romgazului sunt mai multe directii. Este vorba de continuarea de investitii onshore,  pentru cã primul nostru focus trebuie sã fie pe înlocuirea  rezervelor actuale pe care le consumãm cu identificarea de noi rezerve. (…) Alte posibilitãti si alte oportunitãti de a  înregistra în zona de investitii a Romgazului se pot referi la mai multe obiective. Vã dau niste exemple: analiza intrãrii în zona de perimetre offshore, în Marea Neagrã, altele decât cea cu Lukoil. A doua intentie, de a studia, de asemenea,  aprofundat, si de a vedea dacã este oportun si necesar sã diversificãm zona de business, de exemplu prin achizitionarea unei unitãti producãtoare  de îngrãsãminte.(…)  Productia de energie electricã face parte din core business-ul Romgaz (n.r. – activitate de bazã), de aceea analizãm  posibilitatea de a construi încã o centralã pe gaze, cu o  capacitate instalatã de 400 – 500 MW, la Mintia, un proiect greenfield, care nu are legãturã cu activitatea Complexului Energetic Hunedoara.  Mai mult, grupurile vechii centrale de la Iernut  vor fi analizate, iar, acelea  care mertitã, vor fi  retehnologizate. În momentul acesta analizãm orice fel de oportunitate”, a declarat Adrian Volintiru,  directorul general al Romgaz.
Au existat informatii, de-a lungul timpului, care indicau faptul cã Romgaz va investi la Mintia. Numai cã acum situatia s-a lãmurit. Investitia nu are nicio legãturã cu Complexul Energetic Hunedoara.
Monika BACIU