Procesul în care politistul de la Vulcan Adrian Sucilã este judecat pentru corupere sexualã si acte sexuale cu un minor a început cu o amânare. Fiica Viceprimarului din Vulcan, Angela Stoica, judecatã în acelasi dosar pentru complicitate, nu a  fost prezentã în sala de judecatã, dar l-a asteptat ore în sir afarã pe Sucilã, doar sã-l vadã si sã-i strige numele.

Ore în sir a stat Mihaela Stoica – fiica viceprimarului din Vulcan – în curtea Judecãtoriei Petrosani. Acolo unde a fost programat primul termen de judecatã al dosarului în care Adrian Sucilã este judecat pentru infractiuni de naturã sexualã si fur, iar ea pentru complicitate.Mihaela Stoica nu a fost prezentã în sala de judecatã, pentru cã oricum a depus anterior o cerere de amânare a procesului pentru angajare de apãrãtor. O cerere similarã a formulat si Adrian Sucilã, care pe parcursul fazei de urmãrire penalã a avut nu mai putin de 3 apãrãtori, printre care si cunoscuta Paula Iacob. «Eu nu am fost angajat pentru faza instantei. Am fost angajat doar pentru faza de urmãrire penalã si am mai participat la mentinerea stãrii de arest preventiv, la primirea dosarului în instantã», a declarat cel care l-a reprezentat încã de la început pe Sucilã, avocat Daniel Tomescu. De asemenea, prin avocatul Paula Iacob, politistul a mai depus o cerere, la Înalta Curte De Casatie si Justitie, pentru strãmutarea dosarului la o altã instantã de acelasi rang, si asta – spun unele surse – din cauza presiunii mediatice extrem de mari din acest caz. Judecãtorul de caz a stabilit un nou termen de judecatã pentru data de 2 octombrie, când Adrian Sucilã va fi adus din nou la Petrosani de la Penitenciarul Aiud, acolo unde se aflã în arest preventiv.

La iesirea din salã, politisul a fost asteptat de Mihaela Stoica, cãreia i s-au umplut ochii de lacrimi la vederea lui. Nu au avut timp de un dialog în adevãratul sens al cuvântului, pentru cã a fost bãgat repede în dubã, dar au reusit sã-si strige numele reciproc.

Adrian Sucilã a fost ridicat de la domiciliul sãu din Vulcan la începutul lunii iulie, într-o anchetã declansatã de Parchetul de pe lângã Tribunalul Hunedoara, care s-a autosesizat în acest caz.

El este învinuit de corupere sexualã si act sexual cu un minor, fiul viceprimarului din Vulcan, Angela Stoica, dar si cã ar fi furat 500 de euro de la sotul acesteia. Sucilã a declarat, inclusiv în fata instantei de judecatã, cã este nevinovat si a refuzat chiar sã semneze procesul – verbal prin care i s-au adus la cunostintã învinuirile si probele din acest dosar. A formulat mai multe cereri prin care a solicitat sã fie judecat în stare de libertate, însã fãrã sorti de izbândã.

–––––––-

Instanta de Judecatã a respins cererea cotidianului local Gazeta de Dimineatã prin care se solicita unele informatii din dosar. Magistratii au apreciat cã acest caz este extrem de mediatizat si cã nu mai este nevoie de copierea unor pagini din dosar si publicarea acestora în presã. Asta cu atât mai mult cu cât pânã la o sentintã definitivã primeazã prezumtia de nevinovãtie în cazul oricãrui cetãtean din România. Dat fiind aspectele semnalate si de instantã se ridicã un mare semn de întrebare în ceea ce priveste aparitia în cotidianul respectiv a unor pasaje pe larg din rechizitoriul întocmit de procurori, pasaje care însã nu au relevat aspectele de naturã penalã a cauzei, ci eventual au avut ca scop doar prezentarea opiniei publice a unor convorbiri private a cãror limbaj folosit sã ducã la oprobiul public a persoanelor implicate.

–––––––-

Carmen Cosman