Alin Simota trimis în judecatã într-un alt dosar de coruptie

Fostul om de afaceri din Petrosani, Alin Simota, a fost trimis în judecatã într-un nou dosar de coruptie.  Dosarul înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara are ca obiect “infractiuni de coruptie (Legea nr. 78/2000) complicitate la infractiunea de folosire de documente false care a avut ca urmare obtinerea pe nedrept de fonduri europene prev. de art.48 C.p.rap. la art.18/1 al.1,3 din Legea 78/2000 cu aplic.la art.5”.  Alin Simota si Natalia Mariana Panduru au  calitatea de inculpate, în timp ce Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice s-a constituit ca parte civilã. “Dosarul se aflã la Camera Preliminarã, iar deocamdatã informatiile nu sunt publice”, au declarat reprezentantii Tribunalului Hunedoara. Mariana Natalia Panduru a fost administratorul unei firme, dar si finã lui Alin Simota.
Afaceri cu statul
Alin Simota este cunoscut pentru faptul cã a derulat afaceri cu statul. Unele dintre contracte i-au adus si pedespe cu închisoarea. Fost consilier judetean si lider al PNL Hunedoara, pe lângã firmele pe care le controla, Alin Simota a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru conflict de interese. Alin Simota a votat ilegal pentru finantarea cu 260.000 de lei a lucrãrilor suplimentare de la Spitalul Judetean Deva, acesta aflându-se la acel moment în postura de consilier judetean. În plus, Simota  a mai fost condamnat într-un dosar penal pentru instigare la abuz în serviciu. În acest dosar a primit o pedeapsã de 6 luni de închisoare cu executare.
De asemenea, în data de 8 august a.c., Tribunalul Hunedoara a pronuntat sentinta pe fond în dosarul în care Alin Simota fost acuzat cã a coordonat un grup infractional specializat în acte comise cu violentã, sentintã care nu este definitivã. A fost condamnat la 6 ani si 8 luni, fiind rezultanta condamnãrilor pentru infractiunile de constituire grup infractional, lipsire de libertate,  instigare la infractiunea de lipsire de libertate, santaj, santaj în  formã continuatã, nedepunerea munitiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a  permisului.
Monika BACIU

2 comentarii la „Alin Simota trimis în judecatã într-un alt dosar de coruptie

 • 6 septembrie 2018 la 02:19
  Permalink

  Ce tot ii dati cu „OMUL DE AFACERI” Alin Simona.Nu va este clar ca tipul a fost si este un borfas .A nenorocit zeci de oameni, iar ca intelect ce sa mai vorbim.Daca i-l intrebi cine a fost Emil Cioran o sa-ti raspunda ca a fost manelist.

  Răspunde
 • 6 septembrie 2018 la 14:28
  Permalink

  in romania toti interlopii, bisnitatii si batausii au devenit mari „oameni de afaceri” si mai nou si mari „politicieni”. normal!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.