Geamuri care se rabateazã cu ajutorul unui întrerupãtor, mobilier ca în povesti, clase luminate si încãlzite, spatii primitoare, dar si un loc de joacã nou- nout.  Asa vor fi primiti copiii din Iscroni la noua grãdinitã pe care o asteaptã dintotdeauna. Primarul Nicolae Dunca spune cã investitia este finalizatã, iar aceasta este una dintre cele mai importante realizãri, mai ales cã aici, copiii veneau într-un apartament aflat la parterul blocului din apropierea seiului Politiei. Prima zi în noua locatie va fi în 10 septembrie, când copiii vor avea cea mai mare surpizã.
„Este o investitie pe care o asteptam, mai ales în cartierul de la Iscroni, pentru cã  functionam într-un apartament de bloc, lucru nepermis de legislatie. Acum nu vom mai avea probleme si grãdinita este una modernã, la standarde europene, cu tot ce au nevoie copiii. Avem o grupã mixtã de 25 de copii, care vor veni la aceastã grãdinitã”, a spus  primarul Nicolae Dunca din orasul Aninoasa. Copiii locuiesc în cartierul de case, aflat la marginea orasului, pe DN 66A si, nu o datã, imaginile cu casele sãrãcãcioase au fãcut înconjurul lumii, din cauza sãrãciei de aici. Educatia, însã, este o prioritate si primarul le pune la dispozitie un microbuz care sã îi aducã la grãdinitã pe toti. „Am ridicat aceastã  grãdinitã de la zero, cu o contributie proprie de 2,2 miliarde de lei vechi si 16 miliarde de lei vechi a dat Ministerul Educatiei. Sunt toate finalizate si copiii vor avea tot ce le trebuie. Transportul le este asigurat si, cu sigurantã, pãrintii îi vor  trimite aici sã învete”, a adãugat primarul.
În plus, ca sã îsi trimitã copiii la grãdinitã, o parte dintre familiile nevoiase de aici  beneficiazã de suma de 50 de lei lunar, pentru fiecare copil, prin programul „Fiecare copil la grãdinitã”, dar, cu conditia ca micutii sã nu aibã absente. Asta, spun autoritãtile locale, nu se va mai întâmpla, pentru cã noua locatie este ofertantã pentru toti. În plus, edilul cautã sã  înfiinteze aici si o grupã de  grãdinitã cu program prelungit, pentru cã spatiul permite acest lucru.
Diana Mitrache