Universitatea din Petrosani era unul dintre abonatii importanti ai SC Termoficare SA Petrosani, iar decizia administratorului societãtii aflate în insolventã de a nu mai livra cãldurã la iarnã a grãbit finalizarea unor investitii la institutia de învãtãmânt superior.
Universitatea din Petrosani si-a asigurat un sistem alternativ de încãlzire la obiectivele care beneficiau de  cãldura furnizatã în  sistem centralizat.  Potrivit rectorului Universitãtii din Petrosani, prof. univ. dr. Radu Sorin, la iarnã nu existã pericolul ca studentii si cadrele didactice sã înghete în sãlile de curs. Ba mai mult, o serie de investitii începute pe perioada vacantei studentesti vor reduce pierderile si vor aduce economii la factura de energie.
”Cãminele studentesti beneficiazã de mai mult timp de încãlzire  asiguratã cu centrale proprii pe gaz. În acest an au fost bransate si o serie de corpuri administrative unde foloseam reteaua publicã de  termoficare. S-au fãcut si mai multe reparatii în sãlile unde aveam pierderi mari de cãldurã, la tâmplãria pvc, etc. si nu ar trebui sã mai fie probleme”, explicã  rectorul Universitãtii din Petrosani.

Maximilian Gânju