Copiii din Clubul Copiilor Petrosani s-au întors învingãtori de la un concurs international de roboti. Au venit cu un loc I si un loc III, podiumul fiind practic ocupat de cei din Petrosani.
Concursul international s-a desfãsurat în perioada 29 august -1 septembrie la Brasov sub titulatura de ,,Trofeul International Robotor 2018″.
C.C. Petrosani a participat cu un echipaj format din 2 elevi, coordonati  de prof.  Imre Kovacs, iar concursul s-a desfãsurat pe diferite categorii de vârstã : licurici, juniori si seniori. Copii au avut de creat roboti care sã urmãreascã linia, roboti care trebuiau sã rezolve un labirint, roboti sumo, roboti micro sumo, roboti solari, pentabot si desigur, a  existat si varianta freestyle.
„Robotii participanti la concurs au fost rodul muncii în echipã, fiecare robot a fost realizat de un colectiv de elevi, motiv pentru care pe diplome au fost trecuti cei mai reprezentativi doi copii. Clubul Copiilor Petrosani a câstigat locul I la roboti solari si un loc III la freestyle”, a spus Imre Kovacs, coordonatorul cercului de roboticã si informaticã din cadrul Clubului Copiilor din Petrosani.
Diana Mitrache