Cea de-a doua etapã de admitere de la Universitatea din Petrosani debuteazã astãzi (3 septembrie).  Sunt asteptati sã îsi depunã dosarele toti absolventii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat. La  institutia de învãtãmânt superior din Valea Jiului încã mai sunt disponibile locuri bugetate la studiile universitare de licentã.
“Este traditional sã avem si a doua sesiune de admitere si ne bazãm în primul rând pe absolventii de liceu care promoveazã bacalaureatul în sesiunea din august si sperãm sã vinã studenti la noi dar si pe altii care doresc sã continue pregãtirea profesionalã la nivel superior. Sperãm ca în aceastã sesiune sã ocupãm si locurile bugetate rãmase vacante si sã începem anul universitar, ca în ultimii ani, cu toate locurile ocupate dar si cu unii studenti care vin pe locurile cu taxã. Taxele noastre fiind cele mai mici la nivel national”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii din Petrosani.  În paralel, functioneazã sI platforma online pentru depunerea dosarelor de înscriere, dar sunt centre deschise sI la Deva, Hunedoara  sI Târgu Jiu.
“Imediat dupã  terminarea primei  sesiuni am mai corectat mici defectiuni care  existau în sistemul de admitere online iar din data de 13 august am dat drumul la înscriere. Avem înscrisi pe online aproape 50 de candidati si urmeazã sã se înscrie mai multi cu data de 3 septembrie pentru cã se vor sti rezultatele la bacalaureat. Avem  centru de înscriere la Deva, la Târgu Jiu, la Hunedoara si sperãm sã avem si de acolo studenti care sã se înscrie. si în acele centre se pot înscrie online pentru cã asa am gestionat admiterea în acest an încât sã o facem la nivelul institutiilor europene si sã o facem mai sigurã”, a mai spus sursa citatã.
La Universitatea din Petrosani mai sunt disponibile câteva sute de locuri bugetate la studiile universitare de licentã.
Monika BACIU