Dupã ce au amenajat  parcurile din localitate, autoritãtile locale din municipiul Lupeni au luat o mãsurã ineditã  pentru ca toate  aceste zone verzi sã fie curate: le-au dotat si cu mãturi si lopeti!
Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã spune cã aceastã decizie vine ca rãspuns la propunerile cetãtenilor din localitate care utilizeazã parcurile si locurile de odihnã amenajate în centrul orasului. În fapt, oamenii au  solicitat ca în zona aferentã bãncilor amplasate pe  domeniul public al municipiului Lupeni, cu precãdere în zona centralã, sã fie  montate mãturi si lopeti, astfel încât cei care stau pe bancã si mãnâncã seminte spre exemplu, sã poatã face curãtenie înainte de a pleca.
”Nu le putem interzice cetãtenilor sã mãnânce seminte, spre exemplu, aceasta fiind o cunoscutã pasiune a oamenilor din toatã România . Dar, la propunerea pe care am primit-o din partea mai multor cetãteni, am luat decizia de a dota bãncile de odihnã din municipiul Lupeni cu mãturi si fãrase, pentru mentinerea curãteniei în localitatea noastrã. Trebuie sã fim cu totii responsabili, în acest sens, si tocmai de aceea, rog cetãtenii sã vinã în sprijinul municipalitãtii, sã pãstreze aceste dotãri si sã le utilizeze atunci când este cazul. Astfel, vor demonstra cã sunt cetãteni gospodari, cãrora le pasã de curãtenie si vin în sprijinul nostru în sustinerea efortului comun de a avea cu totii un oras curat si frumos”, a declarat primarul Lucian Resmeritã.Mãsura ineditã luatã astãzi de primarul din Lupeni a fost primitã cu încredere de cetãteni care, în dialogul direct pe care l-au avut astãzi în zonele  publice din oras cu primarul Lucian Resmeritã si viceprimarul Iacob Mesaros, au apreciat aceastã initiativã. Primarul Lucian Resmeritã spune cã ideea este binevenitã având în vedere faptul cã fãrã sprijin si implicare directã din partea cetãtenilor municipiului Lupeni, în mod special în activitãtile edilitar-gospodãresti si în pãstarea curãteniei, a mobilierului stradal, a zonelor verzi si parcurilor, eforturile depuse de administratia localã pentru înfrumusetarea orasului si pentru cresterea gradului de confort si civilizatie urbanã sunt zadarnice.