Avram Iancu se pregãteste de traversarea Mãrii Negre

Avram Iancu se pregãteste sã traverseze Marea Neagrã asa cum ne-a obisnuit, si anume înotând. Polisportivul din Petrosani, bibliotecarul Avram Iancu, se pregãteste de o nouã provocare.
Acesta va porni de la Sulina spre Istanbul, înot si fãrã costum de neopren. Avram Iancu vrea sã marcheze, astfel anul Centenar. Proiectul înotãtorului din Petrosani urmeazã sã înceapã pe data de 2 septembrie 2018, la Sulina, acolo unde s-a încheiat ultima sa aventurã acvaticã. De aici, Iancu vrea sã înoate timp de 45 de zile pe un traseu care va însuma 630 de kilometru pe malul Mãrii Negre, pânã la Istanbul.
”Pornesc în acest nou proiect derulat în Anul Centenar, de la Sulina. Mai precis de la kilometru 0 (zero) al Dunãrii! Anul trecut am înotat „bãtrânul fluviu” în 89 de zile, fãrã costum de neopren,  stabilind o premierã mondialã. De data asta  mi-am propus sã înot pe Marea Neagrã, cale de trei tãri (România, Bulgaria si Turcia) pânã la Istanbul”, a spus Avram Iancu.  Motivatia si iubirea fatã de patrie îl motiveazã pe Avram Iancu în acest ambitios demers.
“Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, sã începem o alta pentru a reaminti românilor deznãdãjduiti si pentru a arãta lumii întregi cã ADN-ul românesc este puternic! Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunãre rãmâne în fata unei bariere de netrecut, la gurile de vãrsare ale Dunãrii în Marea cea Neagrã. Povestea trebuie sã meargã mai departe! Noi, cei vii, trebuie sã ducem povestea mai departe. Noi avem obligatia de a scrie povesti de care copiii si nepotii nostri sã fie mândri. Eu nu scriu povestile cu stiloul ci cu bratele. Brat dupã brat, pânã la capãt! Înotam si marea! Nici chiar povestile nu pot fi transpuse în realitate fãrã cã ele sã fie sustinute”, mai spune Avram Iancu.  Sunt 630 de kilometri pe care sportivul vrea sã îi strãbatã într-o perioadã de 40-50 de zile. Avram Iancu a traversat Canalul Mânecii fãrã costum de neopren, a înotat pe tot parcursul Dunãrii si a participat si la cea mai grea competitie din lume Arctic Ultra.
Monika BACIU

Un comentariu la „Avram Iancu se pregãteste de traversarea Mãrii Negre

  • 31 august 2018 la 22:38
    Permalink

    Dar cui foloseste aceasta aventura??? Altceva mai bun nu stie sa faca??S-au a prins gustul sponsorizarilor……

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.