Primarul orasului Petrila, Vasile Jurca, pleacã în Germania pentru a cãuta investitori. Deplasarea va avea loc în perioada 8-10 octombrie si este organizatã de Agentia de Dezvoltare Economico-Socialã a judetului Hunedoara.
“Scopul participãrii la cea de-a XXI-a editie a Târgului International pentru investitii si proiecte imobiliare “Expo Real 2018”, în standul României, este atragerea de investitori strãini în Valea Jiului, astfel cã printr-o colaborare a ADEH – institutie publicã de interes judetean, creatã pentru a contribui prin mijloace specifice la dezvoltarea durabilã a judetului Hunedoara, se va prezenta potentialul zonei pentru deschiderea unei afaceri: suprafete disponibile în cadrul parcurilor industriale, clãdiri închiriabile, posibilitãti de investitii în turism, în agriculturã, forta de muncã”,  aratã documentatia aprobatã în cadrul sedintei de Consiliu Local.
Primãria orasului Petrila va suporta din bugetul propriu suma de 8000 de lei care este destinatã pentru  achizitionarea materialelor promotionale si încã 3000 de lei cu titlu de cheltuieli de deplasare. În cadrul evenimentului Expo Real 2018 organizat în perioada 08-10 octombrie 2018, în Munchen, Germania, Camera de Comert si Industrie Româno-Germanã – Deutsch – Rumanische Industrie – Und Handelskammer AHK, va pune la  dispozitie co-expozantilor standul României, care are o suprafatã totalã de 78 mp, fiind conceput pentru 12 companii/ institutii participante  cu masã individualã si 6 parteneri logo.
“Printre prioritãtile autoritãtilor publice locale din Valea Jiului se numãrã atragerea  investitorilor externi, care pot substitui reducerea numãrului de locuri de muncã cauzatã de închiderea minelor. Orasele si municipiile din acest areal beneficiazã de suprafete sporite disponibilizate pentru investitii ca urmare a restrângerii activitãtilor de extractie si productie, cu avantajul accesului la infrastructura de interes major. Expo Real este un târg international pentru proprietãti si investitii, care are loc o datã pe an în  spatiile expozitionale de la Messe Munchen. În calitate de cel mai mare tâg B2B pentru industria din Europa, târgul reprezintã o retea de lucru orientatã spre  afaceri pentru proiecte interprofesionale si transnationale, investitii si finantare. Expozantii si vizitatorii includ dezvoltatori de proiecte si manageri de proiect, investitori si finantatori, consultanti si agenti, arhitecti si planificatori, manageri imobiliari corporatiste, manageri de expansiune si regiuni si orase  economice. Târgul actioneazã ca o platformã de comunicare si informare a industriei. Reprezentantii de renume international informeazã despre ultimele tendinte, inovatii si perspective ale pietelor imobiliare, investitii si finante. Acesta este motivul pentru care participarea la Expo Real este un fapt benefic din toate punctele de vedere pentru Valea Jiului în general si pentru orasul Petrila  în special”, aratã Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.
Scopul participãrii la cea de-a XXI-a editie a Târgului International pentru Investitii si Proiecte Imobiliare Expo Real 2018 în standul României este atragerea de investitori strãini în Valea Jiului, creatã pentru a contribui prin mijloace specifice la dezvoltarea teritorialã durabilã a judetului Hunedoara, cu unitãtile administrative din aceastã zonã, ocazie cu care se va prezenta potentialul zonei pentru deschiderea unor afaceri.
Monika BACIU