Miercuri dupã-masã, stadionul Mircea Chivu din Resita a fost gazda partidei de Cupa României dintre CSM Resita – ACS Energeticianul, un meci arbitrat de timisoreanul Aurel Vãrzan.
Oaspetii s-au impus clar câstigând cu 2 – 0 prin golurile marcate de C. Neagu (min. 21) si Tomozei (min. 70). Echipa a jucat dezinvolt chiar dacã au lipsit o serie de titulari din formula de bazã. Au fost si câteva surprize la acest nivel Petrolul Ploiesti si Farul Constanta fiind învinse de echipe de categorie inferioarã. Urmãtoarea etapã, faza a 4-a va avea loc pe 12 septembrie dupã care urmeazã pe 24 – 30 septembrie, faza „16-imilor” de finalã unde intrã în competitie si echipe de liga a II-a.
CSM Resita – Energeticianul 0 – 2

CSM Resita (antr. Seb. Benga): Zimmerman – Lazãr, Prodan, Bactar, Mardare – Hrudei, Bresneni, Izmanã, Sãulescu – Toma, M. Staicu.

Energeticianul (antr. Cristian Dulca): H. Moldovan – Tomozei, Lung, Ionitã, Drugã – Vl. Tudorache, L. Iordache, C. Neagu, Manole – Gârbitã, C. Ionicã.

Echipele calificate in faza a 4-a a Cupei României

U Cluj, Axiopolis Cernavodã, Bucovina Rãdãuti, Aerostar Bacãu, Energeticianul Tg. Jiu, Sporting Liesti, Unirea Slobozia, Gloria Lunca Cernei, CS Tunari, Stiinta Miroslava, Rapid Bucuresti, Unirea Alba Iulia, Csikszere de Miercurea Ciuc, CS Recea, CSM Focsani, CSS Slatina, CSM Lugoj, Industria Gâlda, Flacãra Moreni, Progresul Bucuresti, CS Turnu Mãgurele.
ACS Energeticianul joacã marti, 4 septembrie
Echipa rezidentã la Petrosani va juca meciul din cadrul etapei a 5-a a ligii a II-a, marti 4 septembrie, de la orele 19:30, meciul fiind televizat! Practic meciul FC Arges Pitesti – ACS Energeticianul va încheia etapa cu numãrul 5. ”Si nouã ni s-a pãrut curioasã programarea de a juca  într-o zi de marti, stiind cã ziua de luni este ultima pentru meciul etapei în curs. Dar mã rog dacã asta e decizia celor de la FRF ne supunem…”, a declarat Dãnut Perjã, managerul ACS Energeticianul.
Fotbal. Golgeteri / Vlad Rusu un golgeter veritabil

Actualul golgeter al ligii a II-a Vlad Rusu (28 de ani, 1, 91m) de la ACS Energeticianul nu este întâmplãtor pe aceastã pozitie de lider.
El a fost golgeterul ligii a II-a în sezonul trecut, cu 27 de goluri marcate pentru Luceafãrul Oradea dar are si alte antecedente în materie: pentru Viitorul Constanta a marcat 13 goluri în sezonul 2011 – 2014 si 2016 pentru belgienii de la Beerschot Wilrijk a înscris 5 goluri în 2016 – 2017, iar acum conduce, dupã doar patru etape, cu 6 goluri în liga a II-a. Vlad Rusu are toate calitãtile unui marcator: intuitie în zona portii, atitudine, fizic. El ar putea câstiga a doua oarã consecutiv titlul de golgeter al ligii a II-a. Golgeteri liga a II-a
6 goluri: Vl. Rusu – ACS Energeticianul

4 goluri: Cerchez – Chindia Târgoviste, O. Drãghici – Poli Timisoara, Al. Grigoras – Farul Constanta.

3 goluri: B. Barbu – Academica Clinceni, Gavra – „U” Cluj, Hlistei – Sportul Snagov

3 goluri: 15 jucãtori

1 gol: 27 de jucãtori.
GENU TUTU