Arc peste timp. Întâlnirea dintre generatiile de rugby

Universitatea din Petrosani va avea un moment aniversar. Finalul acestei sãptãmâni va fi unul emotionant.  La baza sportivã a institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului va avea loc cea de-a treia întâlnire a  generatiei de aur a echipei de rugby. Sportul cu balonul oval este emblematic pentru Universitatea din Petrosani.
“Avem plãcerea ca sã continuãm o traditie începutã acum doi ani de a ne reuni la Petrosani pentru a depãna amintiri, venind aici, toti absolventii nostri care au practicat acest frumos sport si care a adus atâtea bucurii universitãtii noastre. Aceastã întâlnire a generatiei  Floare de Colt, la a treia editie si a doua editie a memorialului Aurel Suciu va avea loc la  1 septembrie, la ora 10:00 la stadionul Stiinta a Universitãtii noastre. Vin aproape 100 din fostii absolventi si fostii rugby-isti. Din pãcate, nu reuseste sã vinã primul antrenor  al echipei, domnul  profesor Ureche, care este în Statele Unite ale Americii”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii din Petrosani.  Echipa de rugby a Universitãtii din Petrosani a cunoscut de-a lungul anilor atât succesul, cât si declinul. Echipa de rugby a câstigat Cupa României în anul 1983.  “Am avut jucãtori multi la echipa nationalã, am avut 6 jucãtori prin anii 70, jucãtori care fãceau parte dintr-o echipã nationalã a României, care se lupta de la egal la egal cu cele 5 natiuni si cu Franta, am avut perioade în care am câstigat  Cupa României, am avut locul doi în 1972 în campionatul national, de trei ori am câstigat Cupa României. A  urmat o perioadã de declin, iar acum sperãm într-o revigorare a  acestui sport, recent  am avut jocurile pe grupe la rugby în  7 si am câstigat toate meciurile, terminând  pe primul loc”,  a mai spus sursa citatã.
Sportul, alt atribut al Universitãtii din Petrosani
Studentii Universitãtii din Petrosani au posibilitatea de a practica si diferite sporturi. Reprezentantii  institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului au în vedere si  reînfiintarea echipei  de handbal si volei  feminin.  “Vrem sã dezvoltãm nu numai sportul cu balonul oval, ci si cel  cu balonul rotund,  adicã fotbalul, avem taekwondo, ski si am putea sã reînfiintãm handbalul si voleiul, gândindu-ne la  studentele noastre care ar putea sã formeze o echipã de fotbal  feminin. Ne gândim la aceste lucruri, dar e putin problematic cu finantarea”,  a mai spus sursa citatã.
Monika BACIU

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.