Muzica muntilor va rãsuna, în acest sfârsit de sãptãmânã, la Petrosani. iubitorii muzicii clasice sunt invitati la Pestera Bolii, dar si în statiunea Râusor, acolo unde va avea loc cea de-a doua editie a festivalului denumit “Muzica Muntilor”.
Asociatia de Turism „Retezat” si „Klavier Art” organizeazã în perioada 31 august – 1 septembrie „Muzica muntilor”, un eveniment de promovare a Destinatiei ecoturistice Tara Hategului – Retezat.
Pestera Bolii rãsunã pe acorduri musicale
Nu mai este o surprizã pentru nimeni faptul cã Pestera Bolii oferã o acusticã deosebitã. Astfel, vineri, începând cu ora 18:00 hunedorenii sunt asteptati în cavernele pesterii pentru a lua parte la un concert de muzicã clasicã. Tot atunci va avea loc vernisajul expozitiei de picturã „Parcul Natural Grãdistea Muncelului – Cioclovina în culori” si lansarea filmului de prezentare a Parcului, realizat de cãtre Agentia de Dezvoltare Economico-Socialã a judetului Hunedoara.
Sâmbãtã, începând cu ora 18:00 în statiunea Râusor va avea loc un concert de pian la patru mâini, sustinut de doi reputati pianisti români, Corina Rãducanu si Eugen Dumitrescu. Intrarea la concerte este gratuitã. Evenimentul face parte din cadrul proiectului “Descoperã Parcul Natural Grãdistea Muncelului – Cioclovina!”, finantat de cãtre MOL România si Fundatia pentru Parteneriat, prin programul Spatii verzi si este implementat de Asociatia de Turism Retezat”
Monika BACIU