Productia de cãrbune de la EM Livezeni, parte a Complexului Energetic Hunedoara, este conditionatã de anumite piese de schimb.  Punerea în functiune a unui abataj mecanizat depinde de piesele pentru transportoarele cu raclete. Complexul Energetic Hunedoara  achizitioneazã piese de schimb pentru  echipamentele miniere folosite în subteran. Societatea alocã suma de 466.875 lei pentru piesele de schimb  destinate transportoarelor cu raclete.
“Având în  vedere termenul de cuplare II-III, abataj mecanizat Panoul 5, str. 13 EM Livezeni, respectiv modificare lungime linie de  front cu cca. 35 m, în scopul încadrãrii în termenul stabilit  pentru montarea  fluxului de transport aferent noii capacitãti de productie cât si pentru buna functionare a fluxului de transport existent, este nevoie de  achizitionarea unor repere de piese  de schimb pentru transportoarele  tip TR7 A. Mentionãm faptul cã neachizitionarea  acestor subansamble va întârzia punerea în functie la termenul stabilit, fapt care determinã pierderi de productie la EM Livezeni”, aratã  documentele CEH.
Astfel, se  achizitioneazã  25 de jgheaburi L si 25 de rame de bazã. Productia de la unitãtile miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara este destul de scãzutã, undeva la 2500 de tone de cãrbune pe zi. Lipsa investitiilor si-a pus amprenta asupra sectorului minier.
Monika BACIU