Caz socant la Petrosani unde un trei oameni si-au pierdut viata într-un incendiu provocat, din câte se pare, chiar de catre una dintre victime, un politist politist local din Petrosani.

În cumplitul incendiu au murit atât politistul, Cãtãlin Busoniu, cât si mama (56 de ani) si bunica lui, o bãtrânã paralizatã de 89 de ani, care nu se putea ridica din pat. Toti trei erau în casã asearã târziu, când s-a întâmplat grozãvia, si nimeni nu a mai putut face  nimic pentru cele trei victime, care si-a gãsit sfârsitul în apartament.

Vecinii politistului Cãtãlin Busoniu sunt cei care au simtit fumul gros si au sunat alarmati la 112. Era aproape11 seara si s-au temut de ce este mai rãu, mai ales cã au auzit si o bubuiturã puternicã, ce semãna cu o explozie. Imediat, la fata locului a ajuns un echipaj SMURD, dar si pompierii, care au fost nevoiti sã spargã usa de l intrare, blocatã de un dulap. Politistul, în vârstã de aproape 30 de ani, mama lui si bunica acestuia zãceau fãrã suflare în casã. „În jurul orelor 22:45 am fost anuntati de producerea unui incendiu în Petrosani, pe strada Carpati. S-a deplasat la fata locului au autovehicul de stins incendii si o autosanitarã SMURD. La fata locului au constatat cã ardea un apartament la etajul II, au fortat usa, pentru cã era blocatã, am pãtruns înãuntru si am descoperit trei cadavre. Douã victime erau intoxicate cu monoxid de carbon si una prezenta si arsuri. Din primele cercetãri se pare cã focul a fost pus intentionat, dar se continuã cercetãrile de cãtre procurori si politie. Am gãsit mai multe focare de incendiu”, a declarat Adrian Avram, comandantul Detasamentului de Pompieri Petrosani. Mama politistului local era în bucãtãrie, iar tânãrul si bunica lui într-o camerã. Iar pe mãsurã ce ancheta se deruleazã, ies la ivealã amãnunte îngrozitoare.

Într-o baltã de sânge

Mama bãiatului a fost gãsitã într-o baltã de sânge si se contureazã tot mai clar ipoteza unei crime urmatã de sinucidere prin incendiere. Anchetatorii spun cã mama politistului era moarta de o zi si nu exclud ca omul legii sã-si fi omorât mama dupã ce a consumat  alcool.  Iar bãtrâna a fost doar o victimã colateralã. Este posibil ca între tânãr si mama sa sã fi izbucnit o ceartã, el a lovit-o, iar femeia a cãzut si s-a lovit la cap. Politistul a intrat în panicã si a incendiat locuinta în care se afla si el. „Cadavrul femeii în vârstã de 56 de ani, descoperit în bucãtãria locuintei, prezenta urme de violentã în zona capului, precum si arsuri partiale pe corp, iar celelalte douã cadavre identificate nu prezentau urme de arsuri sau violentã. Cercetãrile continuã sub coordonarea Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara, pentru a stabili cu exactitate împrejurãrile producerii evenimentului, iar în functie de probele administrate si rezultatul necropsiei vor fi propuse mãsurile legale ce se impun. Sunt mai multe ipoteze în lucru. În prezent continuã cercetãrile”, a declarat Alisa Rusu, purtãtor de cuvânt al Politiei Municipiului Petrosani.

Vecinii acestuia spun cã tânãrul ar fi avut probleme psihice si cã ar fi fost internat cel putin o datã la psihiatrie. Starea acestuia ar fi fost influentatã si de faptul cã sotia sa, cu care avea o fetitã de 4 ani, a decis sã divorteze, procesul aflându-se pe rol. Informatia a fost confirmatã si de oficialii Primãriei Municipiului Petrosani, dar acestioa spun cã bãrbatul a trecut cu brio testul psihologic. Cu brio, dar apt fãrã armã!  „Ultima sa testare psihologicã a avut loc în data de 3 ianuarie 2012, când a fost declarat apt. Lucra în politie din 1.02.2007. A fost cunoscut cu unele probleme psihologice în toamna anului 2011, de aceea a fost reevaluat în ianuarie 2012. Au fost probleme psihologicem nu detinem date exacte despre natura acestora, însã a fost supus unei medicamentatii, dupã care a fost declarat din nou apt.A fost declarat apt fãrã armã.”.

Cazul a îngrozit opinia publicã si nu putini sunt cei care se întreabã acum cum se fac testãrile psihologice, dacã tânãrul a clacat atât de urât si a luat viata întregii sale familii cu care locuia.

Carmen Cosman