Interviu. Exclusivitate / ”La Jiul era ca o familie”, declarã fostul jucãtor de la Jiul Petrosani, Viorel Stancu

Viorel Stancu (49 ani) a fost un jucãtor emblematic pentru Jiul Petrosani. El a jucat timp de sapte sezoane la Jiul Petrosani în trei etape de timp 1991 – 1995, 1996 – 1998 si 2000 – 2001.

Reporter: Viorele, mai întâi ”La multi ani”, pentru cei 49 de ani ce îi vei împlini peste trei zile (30 august) si … cum e fãrã fotbal?
Viorel Stancu: Nu se poate spune chiar asa! Într-un nou proiect alãturi de Damian Militaru si Cosmin Kanduth, mã ocup de grupele de juniori mici de la Scoala de Fotbal ”Damian Militaru”. Asta între o navetã si alta în Anglia, unde lucrez si pe acest segment.

Reporter: Ai venit la Jiul acum aproape trei decenii. Cum era atunci?V. Stancu: O viatã boemã! Am fost adus la propunerea jucãtorului Emil Rãducu, tot de prin zona mea de bastinã, am venit aici unde m-am integrat repede alãturi de niste bãieti minunati, Cãmãrãsan, Cioabã, Ovidiu Dodu, Rico Cristea, Popoviciu, Fl. Stoica, Huza, Henzel, Mugurel Radu, Ben, Popescu, Ghitan toti localnici dar care m-au primit foarte bine. La Jiul era ca într-o familie.

Reporter: N-ai reusit în primii tãi 12 ani la Jiul promovarea în Divizia ”A”…
V. Stancu: … Si asta nu pentru cã în acea perioadã 1991 – 1995 nu ar fi fost jucãtori buni! CSM Resita si UTA  ne-au ”luat fata” în douã rânduri, apoi am avut un campionat mai slab, locul 13 în 1993 – 1994. Se simtea, nu de putine ori, ostilitatea fatã de noi si din pricina mineriadelor din 90 si 91.

Reporter: Dar apoi a venit ”Luceafãrul huilei” si lucrurile au luat o altã directie
V. Stancu: Eu am plecat în 1995 pentru un sezon în Ungaria la Elore Bekescsaba si atunci stiu cã Miron Cozma liderul minerilor a mobilizat o vale întreagã, reusindu-se promovarea  în vara lui 1996, moment în care am revenit la Jiul.

Reporter: Si ai prins douã sezoane, 1996 – 1998 în ”A”
V. Stancu: Da, în primul campionat, în tur, visând chiar si la cupele europene! Am avut trei antrenori Litã Dumitru – un profesionist. Gigi Stancu – rupt din altã lume…, Ion Ion. Dacã nu ar fi fost arestat Miron Cozma cu o generatie în care jucau Toader, Bivolaru, Baican, Prioceanu, Matinca, Cristi, Puscas, Tibi Csik si toti ceilalti, ajungeam departe… Asa a venit prãbusirea din 98 si s-a ales praful.

Reporter: Tu ti-ai continuat drumul spre alte zãri
V. Stancu: Am jucat în urmãtorii doi ani la Politehnica Iasi si ARO C-lung Muscel, apoi am revenit în Valea Jiului, unde în sezonul 2000 – 2002 am jucat în ”B”, sub comanda antrenorilor Costel Rosu si Ion Sdrobis. Era o altã generatie cu Hotoboc, Doros, Filip Popescu, Albeanu, Hada, Antal, Gabi Apetrei… A mai jucat apoi o perioadã în Divizia ”C„ la Minerul Lupeni, unde am fost golgeterul seriei … si cam asa s-a încheiat povestea!

Reporter: Vreun gol memorabil?
V. Stancu: Se întâmpla acum 20 de ani, în etapa a 7-a în Divizia ”A”, CSM Resita – Jiul 4 – 1, într-un meci televizat, de aia i-au si spus ”gol de generic”: sut din 17 – 18m, cu stângul din întoarcere, la vinclu. Am deschis scorul, apoi am luat 4… Una peste alta, fotbalul mi-a dat cam totul.
GENU TUTU

2 comentarii la „Interviu. Exclusivitate / ”La Jiul era ca o familie”, declarã fostul jucãtor de la Jiul Petrosani, Viorel Stancu

  • 18 ianuarie 2020 la 12:26
    Permalink

    Bibelo cum era alintat in perioada in care juca la Chimia Tr Magurele , coleg de antrenament si de echipa un caracter puternic si un fotbalist care a perseverat si a ajus in marea performanta a fotbalului ,un stangaci veritabil care efectiv rupea plasele portilor echipelor adverse …
    Felicitari pentru tot istoricul tau fotbalistic si succes in toate proiectele in care esti sau vei fi implicat !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.