Contractul pentru modernizarea drumului spre Parâng, a tronsonului cuprins între Cabana Rusu si pânã în munte, va fi semnat sãptãmâna viitoare.
Cel putin asa sustine presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Bobora. “Sãptãmâna viitoare vom semna contractul. Mai multe detalii vom da atunci”, a declarat Mircea Bobora, presedintele CJH.
Si administratorul public al judetului, Costel Avram a declarat în momentul preluãrii functiei cã modernizarea drumului spre Parâng va fi una dintre investitiile pe care le va sustine cu prioritate.  Contractul pentru modernizarea drumului spre Parâng este  blocat de doi ani de zile. Contestatiile au tinut pe loc demararea lucrãrilor. Firmele  contestatoarea au câstigat în instantã, iar CJH a fost obligat sã reevalueze contractul. Contestatiile depuse de firmele constructoare tin pe loc punerea în aplicare a contractului, iar cei care pierd sunt turistii si cabanierii. Cei din urmã se plâng de faptul cã în tot acest timp au pierdut sume importante de bani din cauzã cã turistii si-au anulat rezervãrile din cauzã cã nu pot ajunge la munte. Contractul privind  „Modernizare DJ 709F: DN 7A-Cabana Rusu-Masivul Parâng, km 6+600-10+325, judetul Hunedoara” a fost estimatã la suma de 16.596.526 lei pentru cei 3.725 metri de drum.
Monika BACIU