S.N.I.M. pregãteste deconturile pensionarilor

Facturile pensionarilor care au lucrat în minerit vor fi decontate în scurt timp. Potrivit celor de la Societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului, care gestioneazã si aceastã problemã, banii vor fi dati în luna septembrie, pentru cã deocamdatã se fac centralizãri de date si sunt adunate facturile de la pensionari.
„Noi am adunat în continuare facturile pentru  care cei care doresc sã îsi deconteze consumul de energie electricã. La  momentul de fatã suntem spre finalizarea acestor centralizãri, urmând ca în septembrie sã începem plãtile pentru primul semestru al anului 2018 si restantele ce au rãmas din 2017, pentru cã au mai fost si pensionari care nu au venit pânã acum”, a spus Petre Drãgoescu, director tehnic SNÎMVJ.
Peste 8.000  de pensionari îsi deconteazã consumul de energie electricã prin intermediul Societãtii Nationale de Închideri de Mine din Valea Jiului. A fost stipulat în Contractul Colectiv de Muncã, la vremea când lucrau la minã, ca pensionarii care îndeplinesc conditiile de iesire din sistem, la 45 de ani, cu 20 de ani vechime în subteran, sã aibã dreptul  la decontarea unui consum de 3.000 kW anual, energie electricã, respectiv 3 ratii de 850 kg de cãrbune (pentru cei cãsãtoriti) si 2 ratii de 850 kg  de cãrbune (pentru cei necãsãtoriti). Cãrbuni, însã, nu mai pot primi, pentru cã Societatea de Închideri de Mine si-a încheiat activitatea de extractie a  huilei definitiv.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „S.N.I.M. pregãteste deconturile pensionarilor

  • 23 august 2018 la 09:35
    Permalink

    pensionarii care au iesit din sistem pana in 2011 beneficiaza de gratuitati daca nu ma insel nu? noi astialalti ciuciu ca doar am lucrat in aceleasi conditii dupa cum zbiera hortopan la mitingurile din trecut

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.