Hai sã ajutãm cu rechizite!

Organizatia Caritas din Petrosani vine, si în acest an, în sprijinul copiilor care vor si nu pot merge la scoalã.  Au nevoie de sprijin de la noi si o putem face dacã participãm cu totii la campania denumitã generic ”Si noi vrem sã învãtãm!”. Este o campanie în cadrul cãreia puteti dona rechizite sau bani.
Cei care vor sã ajute, pot face asta chiar la sediul librãriilor. Voluntarii de la Caritas au montat cutii pentru rechizite în locatia Diverta, precum si în cele douã sedii Librãria Scolarului. Deasemenea, puteti dona rechizite deja utilizate, dar în stare bunã, la sediul Caritas, din strada Enãchitã Vãcãrescu, nr. 12, Petrosani.
„Este o campanie destul de cunoscutã în comunitatea noastrã si pot sã spun cã avem si parteneri din ce în ce mai multi, librãriile Diverta si Librãria Scolarului, ca si statiile Baril, care ne sunt alãturi. Cel mai mult contãm pe ajutorul comunitãtii. În fiecare an, înainte de începerea scolii, încercãm sã adunãm cât mai multe rechizite, pentru familiile mai sãrace din comunitatea din Petrosani si Petrila. Ne adresãm, deci, oamenilor de bine, care ne pot sprijini ca în comunitatea noastrã, copiii sã aibã un start egal”, a spus Alexandru Kelemen, reprezentant al Asociatiei Caritas Petrosani.
Donatiile vor ajunge la copiii nevoiasi din Valea Jiului, care îsi doresc sã meargã cu drag la scoalã, dar care provin din familii cu posibilitãti financiare foarte reduse.
„În principiu, noi încercãm sã ajutãm cât mai multi copii, având în vedere cã anul trecut am ajutat cam 30 de familii cu  astfel de pachete în care am completat resursele necesare. Anul acesta, sperãm la si mai multi. Campania se va finaliza dupã debutul  anului scolar si atunci vom sti exact câti copii au fost ajutati”, a adãugat Alexandru Kelemen.  Chiar dacã este încã vacantã, ne putem gândi la copiii nevoiasi si, ca sã meargã la toamnã la scoalã, noi le putem fi sprijin. Campania a început deja si va fi valabilã pânã în data de 4 septembrie, sub sloganul „Ajutã un copil sãrac sã poatã învãta!”
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.