F ostul edil sef al localitãtii i-a dat un termen de gratie de jumãtate de an actualului primar pentru a scoate primãria din datorii sau mãcar pentru a atrage fonduri care sã îmbunãtãteascã situatia economicã.

Ilie Botgros (PDL) actualmente consilier local la Aninoasa si fost primar timp de patru mandate consecutive, a pierdut alegerile din luna iunie a.c., în fata secretarului localitãtii care a candidat din partea USL. Botgros a prins totusi mandatul de consilier si a considerat cã trebuie sã-i dea girul celui care l-a „bãtut”, Nicolae Dunca. Mai mult, spune cã nu s-a opus când Dunca si-a ales viceprimarul si timp de sase luni va sustine actuala administratie. În aceastã perioadã Nicolae Dunca va trebui sã demonstreze celor care

l-au ales cã poate scoate primãria si localitatea din „faliment”. „Nu i-am atacat cu nimic, eu le-am dat sase luni sã se acomodeze. La alegeri s-au unit împotriva mea, au cumpãrat voturi, m-au trãdat neamurile dar ce sã fac? Nu vreau sã fiu rãutãcios, le-am promis cã-i las în pace si le-am pus si viceprimarul pentru cã dacã nu vroiam eu nu-l puneau. Ei trebuie sã aducã bani la buget cã asta mã intereseazã. Dacã le dã 10 miliarde (n.r. lei vechi) anul acesta si mai aduc de la Bucuresti, înseamnã cã sunt buni”, a declarat, Ilie Botgros.

Dunca se strãduieste

De cealaltã parte, Nicolae Dunca spune cã administratia lui se preocupã de atragerea banilor, iar una din prioritãti este si proiectul de amenajare a muzeului de pe platforma fostei mine Aninoasa. Cum lucrãrile sunt deja fãcute într-o proportie de aproape 50 la sutã, edilul vrea sã convingã Banca Mondialã sã reia finantarea proiectului. Fondurile pentru acest proiect au fost sistate, iar guvernul nu si-a onorat partea care-i revenea pentru acoperirea finantãrii proiectului. „ Lucrãrile sunt fãcute în proportie de 46 la sutã si urmeazã sã facem interventii sã solicitãm fonduri de la Banca Mondialã ca sã demarãm lucrãrile. Odatã început ar fi pãcat sã fie abandonat. Ar mai trebui încã vreo 15 miliarde. Situatia financiarã a primãriei este acum putin mai bunã pentru cã am strâns cureaua la maxim. Am dat din datorii si încercãm sã ne tinem de graficul de esalonãri. Avem executãri silite si asteptãm sã vedem la rectificare ce mai primim. Începem sã ne scãpãm de datorii asa încet”, a precizat Nicolae Dunca, primarul localitãtii Aninoasa.

Maximilian Gânju