A dus Stiinta pe cele mai înalte culmi, acum primeste recunostinta

A dus Stiinta pe cele mai înalte culmi, acum primeste recunostinta din partea întregii  comunitãti locale.  Este vorba de profesorul universitar dr.ing. Mircea Vasile Ortelecan care a fost declarat cetãtean de onoare al municipiului Petrosani.  Mircea Ortelecan este Maestru Emerit al Sportului încã din anul 1979, iar în anul 2013 a fost nominalizat în în “Top 10 taloneri din istorie”. Mircea Otelecan s-a nãscut în judetul Satu Mare în data de 11 septembrie 1949, însã pasii l-au purtat spre Petrosani. Cu echipa de rugby Stiinta Petrosani, profesorul a fãcut istorie.
“În municipiul nostru, sportul este recunoscut ca fãcând parte integrantã din realitatea socialã, culturalã si  economicã a comunitãtii noastre si ca factor de consolidare a imaginii  si relatiilor noastre  internationale. Una din ramurile sportive care au o istorie bogatã în municipiul nostru si are rezultate remarcabile este rugby-ul. Echipa “Stiinta Petrosani” a fãcut istorie prin  rezultatele exceptionale obtinute de-a lungul anilor. Una din persoanele care, de-a lungul anilor, a fost jucãtor de bazã în echipa “Stiinta”, avându-l în componentã sI pe dl Ortelecan, a câstigat Cupa României în anul 1983. Între anii 1972-1980 a fost  jucãtor international, echipa din care a fãcut parte câstigând Cupa Europei FIRA în anii 1976/1977. În anul 1979 a fost declarat Maestru Emerit al Sportului”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.
Mircea Ortelecan a fost cadru didactic al Universitãtii din Petrosani, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnicã din Cluj Napoca, Universitatea Babes Bolyai, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicinã Veterinarã Cluj Napoca, Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia. A elaborat si  publicat 124 de lucrãri stiintifice, 10 cãrti, 70 lucrãri pe bazã de  contract.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.