Primãria orasului Aninoasa a alocat 50.400 de lei pentru studii de fezabilitate, servicii de consultantã, analize. Edilii vor sã schimbe destinatia unui imobil pentru a-l transforma în locuinte sociale. O societate din municipiul Petrosani se va ocupa de aceste studii.
Tot la Aninoasa, autoritãtile locale au demarat un proiect pentru constructia unor blocuri sociale. Noul imobil va dispune de 60 de spatii locative moderne. Aici vor fi mutati aninosenii care trãiesc în asa-zisul Cartier de Carton de la marginea DN 66A. Imobilul, cu trei scãri, va avea un regim de înãltime S+P+3E,  valoarea proiectului fiind de aproape  9 milioane de lei.  Imobilul va fi împãrtit pe trei scãri si va avea un regim de înãltime S+P+3E. Potrivit documentatiei tehnice, suprafata  construitã a clãdirii este de 1122,39 mp, iar suprafata desfãsuratã de 4407,75 mp.
“Investitia propusã reprezintã un bloc de locuinte sociale, având urmãtoarea configuratie: trei tronsoane (scãri); 4 niveluri supraterane (parter si 3 etaje); 1 nivel subteran (subsol tehnic / subsol partial pentru camera centralei termice); 5 apartamente pe fiecare nivel si pe fiecare tronson.  Astfel, blocul propus va dispune de un numãr total de 60 de apartamente, fiecare apartament având 2 camere (un dormitor si un living), o bucãtãrie, un grup sanitar, un hol si, la nivelurile superioare parterului, câte un balcon deschis. Tronsoanele din care este alcãtuitã constructia sunt asemenea (în cazul tronsonului A si C), iar tronsonul B este oglindit fatã de tronsonul C. Distanta între tronsoanele A si B este de 9,00 m (la nivelul finisajelor  exterioare), iar distanta din tronsoanele B si C este de 0,1m). În incintã se vor amenaja cãi pentru accesul auto si pietonal, precum si un numãr de 16 parcãri; restul terenului neocupat va fi ocupat de zone verzi si  aranjamente florale, delimitat de borduri”, aratã documentatia.
Din punct de vedere functional, spatiile vor fi împãrtite în apartamente a câte 2 camere, o bucãtãrie, un grup sanitar si un hol pentru acces, iar, la etajele 1, 2 si 3, fiecare apartament va dispune de câte un balcon. La nivelul subsolurilor tehnice, spatiul nu este compartimentat, cu exceptia holului de acces de la baza rampei de scãri ce coboarã de la parter si, cu exceptia tronsonului B care  dispune de un spatiu pentru centrala  termicã (cu suprafata utilã de 31,63mp). Pardoselile spatiilor de la subsoluri se vor realiza din ciment sclivisit. Pentru a suplimenta înãltimea utilã necesarã camerei centralei termice, aceasta va avea placa suport a pardoselii coborâtã fatã de nivelul general al subsolurilor tehnice. Accesul în centrala  termicã se va face separat, dinspre exterior.
Monika BACIU