Cimitirul evreiesc, cãlcat de hoti

 Locul de veci în care se odihnesc evreii a fost cãlcat recent de hoti. Asta au constatat câtiva localnici, care au rudele înmormântate acolo si care, desi stiau cã înuntru se intrã doar cu o cheie, nu au mai avut nevoie de ea.

Locatia nu mai are poartã, care o fi fost dusã la fier vechi si care cândva era încuiatã. Asta rezultã din faptul cã pe gard e notat un numãr de telefon pentru cei care doresc cheia. „Sotia mea a mers la sfârsit de sãptãmânã la acest cimitir si a constatat cã nu mai e poarta. E un act de vandalism fãrã precedent si e clar cã poarta a fost furatã de hotii de fier vechi”, spune un bãrbat din Petrosani.

Acum nimeni nu mai are nevoie de o cheie si, dacã e sã ne uitãm dupã cum aratã locul, hotii nu s-au limitat doar la atât. Mai multe monumente sunt dãrâmate si clãdirea ce adãposteste capela evreiascã este si ea vandalizatã. Geamul e spart si chiar si o parte a gardului împrejmuitor lipseste.

Aici este îngropat si fostul primar al municipiului Petrosani, Carol Schreter, iar mormintele familiei sale par singurele mai îngrijite.

În plus, nici cimitirul din Cartierul Aeroport nu e altfel. ªi acolo au loc o serie de acte de vandalism si se pare cã nimeni nu se ocupã de el, desi apartine unei Parohii ortodoxe, iar oamenii plãtesc taxe.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.