Rares Bîrlovean este un pusti care, la numai 15 ani, a fost selectat  deja echipa României.  A pornit de mic, i-a plãcut fotbalul si, ceea ce a început ca o  pasiune, în loc de joaca din fata blocului, a ajuns acum adevãrata sa „meserie”.
A început la Pro Fotbal prin 2011 si mai apoi la Jiul Petrosani,  iar transferul la Banatul Timisoara l-a propulsat în topul national. Cei care l-au promovat spun cã l-au dus la Târlugeni în Brasov, de unde  cariera sa a explodat pur si simplu. Este acum, asa cum sustine el însusi, singurul  selectat din Hunedoara în echipa nationalã Under 16, iar recent  s-a întors din Cehia, unde a sustinut douã amicale.
Potrivit site-ului Poli Timisoara, „Rares Bîrlovean este unul  dintre cei mai noi  membri ai grupei 2003 din Centrul de Copii si Juniori. Anul trecut a fost transferat de la  LPS Banatul cãtre ASU POLITEHNICA TIMISOARA unde joacã si în prezent  avându-l ca antrenor pe Iulian Prodana. El este originar din Petrosani, însã,  este stabilit în Timisoara de la vârsta de 12 ani”.  Cu sigurantã vom mai auzi despre el,  pentru cã este un ambitios.
„Poli, pentru mine, este totul în momentul de fatã, am ales sã joc aici deoarece este în prezent campioanã nationalã la generatia 2003 si pentru cã se practicã antrenamente bune, cu intensitate, este un colectiv foarte frumos, cel mai frumos colectiv la care am fost, cu colegi minunati si antrenori buni care vor sã ajute copii sã ajungã unde îsi doresc.Am ajuns aici pentru cã am muncit foarte mult si am muncit sã ajung la un club asa bine  organizat”, le-a declarat în primãvarã, celor de la Poli Timisoara.
Diana Mitrache