Dupã modelul municipiului Petrosani si, mai recent, al orasului Petrila, si municipiul Vulcan va avea un bazin de înot. Bazinul didactic va avea o capacitate de 65 de persoane, iar investitia se ridicã la suma de 6 milioane de lei.
Primarul Gheorghe Ile spune cã acest a fãcut parte din proiectul cu care a ajuns primar, însã, abia acum a primit si banii necesar.
„Bazinul de înot urmeazã  sã fie construit pe fondurile guvernamentale, prin programul de dezvoltare si consider cã în Vulcan este necesar un asemenea bazin. Programul meu era cu câtiva ani în urmã, dar atunci nu am reusit sã primim fondurile necesare  si iatã cã acum am primit avizul cã se trece la finantarea lui”,  a precizat Gheorghe Ile.
Urmeazã ca proiectul sã fie scos la licitatie si apoi se va stabili si suma de bani de care are nevoie Vulcanul pentru construirea  acestui bazin.
„Avem deja douã firme care vor sã facã si proiectarea si executia acestei constructii. Nu stiu exact, însã, cât va costa. Nu am toate datele, dar vom scoate la licitatie proiectarea si apoi vom sti si sumele necesare pentru realizarea acestuia”, a mai adãugat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.  Constructia acestui bazin didactic a fost solicitatã si de locuitorii din Vulcan, iar acum ar putea deveni realitate. “Este un proiect deosebit de important pentru copiii din Vulcan. Ne bucurãm cã vom putea sã realizãm o altfel de investitie, care îi are ca beneficiari, în primul rând pe copiii, dar si întreaga comunitate a municipiului nostru. Echipa noastrã din Primãrie lucreazã constant pentru scrierea de proiecte al cãror scop este cresterea calitãtii vietii în localitate”, a declarat Cristian Merisanu, viceprimarul municipiului Vulcan.  Bazinul va fi construit între  magazinul Minimax si Bisericã, intrare str. Dorobanti. Adâncimea va fi între 1,20 si 1,80 metri.  Deocamdatã, în Valea Jiului, doar la Petrosani existã un astfel de bazin si el este solicitat de toti cei care vor sã ia lectii de înot sau sã se relaxeze.
Diana Mitrache
Monika Baciu