Mini-vacanta bugetarilor nu este valabila si pentru minerii din Valea Jiului. ?i cei de la Societatea de Inchideri de Mine, dar si cei din Complexul Energetic Hunedoara lucreaza normal. Singura zi libera este miercuri, de Sfânta Maria, când numai in posturile de baza vor fi angajati care sa le asigure.
De joi, ortacii din Valea Jiului revin la lucrul normal, pentru ca, spun liderii de sindicat, este nevoie de carbune si nimeni nu isi permite, cu efectivele si asa scazute, sa opreasca productia atât de multe zile.
Premierul Viorica Dancila a anuntat in sedinta de Guvern de acum doua saptamâni, ca zilele de 16 si 17 august vor fi declarate nelucratoare pentru ca angajatii din sectorul public sa aiba ”o mica vacanta” de Sfânta Maria. A precizat, insa, ca fac exceptie locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta, precum si magistratii si personalul din instantele judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in zilele de 16 si 17 august, dar si participantii la aceste procese. Ziua de 15 august este declarata prin lege zi nelucratoare, iar 16 si 17 vor fi zile -punte, astfel incât bugetarii vor avea cinci zile libere in perioada 15 -19 august.

Diana Mitrache