Doi barbati au fost prinsi de jandarmi cu bunurile pe care tocmai le-au sustras de la o firma din Aninoasa a caror valoare era de aproximativ 10.000 de euro. Potrivit reprezentantilor IJJ Hunedoara jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Parâng au depistat pe drumul forestier Sasa din municipiul Petrosani doua persoane de sex masculin care aveau asupra lor unelte de taiat si gaurit cu acumulatori, iar lânga acestia erau diferite unelte de gaurit, filetat, malaxor, aparat sudura, rindea electrica, masina de slefuit, polizoare unghiulare, cabluri de diferite dimensiuni, freze verticale.
La fata locului s-a deplasat si o echipa operativa din cadrul Politiei Municipiului Petrosani, care în urma verificarilor a constatat ca bunurile au fost sustrase de la o firma din localitatea Aninoasa, iar valoarea acestora este aproximativ 10.000 euro.
Jandarmii au întocmit acte de sesizare cu privire la comiterea faptei de „Furt calificat” fapta prevazuta si pedepsita de art.228, 229 lit. b si d, Cod Penal, acestea fiind predate Politiei Municipiului Petrosani.
„In cauza, politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de furt calificat, iar în urma investigatiilor efectuate, au fost identificati si condusi la sediul Politiei, pentru cercetari, doi tineri, unul in vârsta de 19 (din Aninoasa) si altul 23 de ani (din Petrosani). Cei doi au fost prinsi pe raza municipiului Petrosani de un echipaj de jandarmi, iar bunurile gasite asupra lor au fost recunoscute de partea vatamata ca fiind cele sustrase din societatea comerciala, prejudiciul fiind, in acest mod, recuperat integral”, declara Bogdan Nitu, purtator de cuvant al IPJ Hunedoara.
Fata de acestia a fost impusa masura controlului judiciar pe o perioada de 60 zile, politistii continuând cercetarile in vederea documentarii activitatii infractionale a acestora.