Tarâmul dinozaurilor, recreat din LEGO (R) in Geoparc

Geoparcul Dinozaurilor tara Hategului, Geoparc International UNESCO administrat de Universitatea din Bucuresti, gazduieste incepând de sâmbata 18 august 2018, expozitia ”Lumea dinozaurilor” in elemente LEGO (R). Vernisajul va avea loc la ora 16.00, la Casa pentru stiinta si Arta a Geoparcului din localitatea General Berthelot.
De aproape 180 de ani, de când biologul si paleontologul englez Sir Richard Owen propunea denumirea de Dinosauria pentru fascinantele creaturi care au populat in trecut Pamântul, dinozaurii stârnesc curiozitatea si interesul celor mari si celor mici, in egala masura. Din acest motiv, recrearea lumii dinozaurilor prin utilizarea celor mai celebre caramizi din lume poate fi vazuta ca o provocare cât se poate de fireasca. Desi presupune un volum foarte mare de munca, Asociatia Brickenburg din Cluj-Napoca a raspuns acestei provocari. Membrii Asociatiei au decis sa isi expuna lucrarile in cel mai reprezentativ loc din tara – singurul Geoparc cu statut UNESCO din România, cunoscut in intreaga lume pentru fosilele de dinozauri pitici si mamifere de la sfârsitul Erei Mezozoice descoperite pe teritoriul sau.
Asociatia Brickenburg este una dintre cele mai importante organizatii de fani ai LEGO(R), cu filiale recunoscute oficial la nivel mondial. Expozitiile realizate de membrii Asociatiei au diverse tematici si sunt gazduite de importante institutii muzeale, atât la nivel national cât si international.
Evenimentul gazduit pentru prima data de Geoparc este cu atât mai important cu cât in 2018 se implinesc 60 de ani de la lansarea pe piata a celebrei caramizi LEGO (R). si tot in acest an, Asociatia Brickenburg celebreaza 10 ani de activitate in România.
Fanii LEGO (R) si pasionatii de dinozauri sunt asteptati, pâna pe 12 septembrie 2018, sa descopere cum lumea paleontologiei poate fi prezentata publicului prin celebrul joc. De altfel, numele expozitiei ”Lumea dinozaurilor” in elemente LEGO(R) este o denumire utilizata exclusiv de Asociatia Brickenburg cu acordul expres al LEGO Office Romania (c).
Evenimentul este organizat de Asociatia Brickenburg si Geoparcul Dinozaurilor tara Hategului, in parteneriat cu Universitatea din Bucuresti si Destinatia Ecoturistica tara Hategului – Retezat.
Adina POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.