Energeticienii de la Mintia au iesit din nou în stradã si, luni dimineatã, au traversat periodic, timp de minute bune, DN 7A în dreptul termocentralei.  Aproximativ o sutã de angajati ai termocentralei Mintia au declansat un protest nemultumiti de informatiile potrivit cãrora termocentrala Mintia ar urma sã functioneze, în viitor, doar cu un grup  energetic, care va folosi doar gaz metan.
„Avem informatii cã la termocentrala Mintia va mai functiona un singur grup, grupul energetic numãrul 3, cu conversie pe gaz metan. Acesta va functiona pânã în anul 2024, dupã care nu se stie ce se va întâmpla cu el. Celelalte cinci grupuri energetice vor fi  lichidate, adicã vor fi trimise la fier vechi”, a declarat presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Istoc. Protestatarii au iesit din curtea unitãtii si, potrivit politistilor, au traversat pe DN 7, fiind nevoie de dirijarea traficului rutier.
„La Mintia, traficul rutier nu a fost blocat. Protestatarii doar au traversat, în mod repetat, DN 7, pe trecerea de pietoni, traficul fiind dirijat de politistii care au venit la fata locului în scopul prevenirii unor  evenimente rutiere si pentru a permite si conducãtorilor auto sã tranziteze zona”, a spus purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Oamenii care au protestat luni dimineatã au solicitat prezenta vicepremierului Viorel Stefan la termocentrala Mintia, apreciind cã din Memorandumul  negociat la protestul din lunã martie nu au fost îndeplinit niciun punct si cã, în plus,  angajatii termocentralei Mintia nu au certitudinea cã li s-au achitat contributiile sociale, desi banii le-au fost retinuti pe statele de platã.
Diana Mitrache