Traficul feroviar ce leagã vestul tãrii de Capitalã prin Defileul Jiului este total bulversat si trenurile au circulat cu mari întârzieri în noaprtea de duminicã spre luni.
Asa se face cã garnitura ce venea dinspre Bucuresti la Petrosani a avut, în noaptea de duminicã spre luni, 344 de minute întârziere, în timp ce trenul care trebuia sã ajungã la Petrosani la ora 7,58 dimineata, a ajuns aproape de 10,30 întârzierea fiind de nu mai putin de 190 de minute.
Cãlãtorii au fost nevoiti sã suporte cãldura si drumul infernal de lung, din cauza problemelor care au apãrut, dupã deraierea unui tren de marfã în judetul Doj, incident ce a avut loc duminicã dimineatã.
Circulatia feroviarã este încã  afectatã de accidentul de duminicã, atunci când un tren de transport marfã cu 23 de vagoane-cisternã cu biodiesel a deraiat pe magistrala Bucuresti – Craiova, în zona podului CF din localitatea Cârcea, pe sensul de deplasare spre Craiova, iar podul s-a rupt si mai multe vagoane au cãzut în gol. Potrivit tabelei privind circulatia trenurilor din Gara de Nord Bucuresti, luni dimineatã la ora 11:00, un tren IR care urma sã vinã de la Craiova avea 215 minute întârziere, un IR de la Timisoara – 240 de minute si un alt IR din Tg. Jiu – 115 de minute.
Diana Mitrache