Comisari europeni, asteptati de mineri în Vale

O delegatie a Comisiei Europene ar urma sã vinã în Valea Jiului si din ea ar putea face parte si comisarul Corina Cretu.  Întâlnirea ar urma sã aibã loc în luna septembrie si reprezentantii minerilor spun cã vor avea discutii  cu cei care vor  veni, acum fiind  definitivat planul.
„Noi intentionãm, cu sprijinul Confederatiei Meridian, sã avem o întâlnire în Valea Jiului, cu mai multi factori de decizie din cadrul Comisiei Europene. Lucrãm la acest proiect si, când lucrurile vor fi clare, vom anunta opinia publicã din Valea Jiului”, a conchis liderul actual al minerilor. Complexul Energetic Hunedoara va disponibiliza, în scurt timp, o parte dintre angajatii sãi.  Nu se cunoaste cifra exactã, totul fiind acum la mâna celor din Comisia Europeanã.  Dacã se va aproba prelungirea activitãtii de productie a unitãtilor miniere Lupeni si Lonea, numãrul disponibilizatilor va fi mai mic.   Deocamdatã, Consiliul de Administratie al CEH a aprobat disponibilizarea unui numãr de 920 de angajati, asa cum prevede bugetul de venituri si cheltuieli.  Totusi, în minele din Valea Jiului este nevoie de oameni si se vor face chiar angajãri.
„S-au fãcut o serie de transferuri între sucursalele CEH, în zilele trecute. În momentul în care vom avea clar o situatie, o vom face publicã. Au fost câteva încadrãri de personal de la SNIM, dar foarte multi s-au rãzgândit, când chiar aveau cererile aprobate”, a precizat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Comisari europeni, asteptati de mineri în Vale

 • 12 august 2018 la 20:34
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 13 august 2018 la 10:33
  Permalink

  sa vina sa controleze ce s-a facut cu banii pe care i-au dat pentru inchideri de mine si ptr disponibilizari

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.