Enduro pe biciclete, la Straja

Statiunea montanã Straja detine cele mai multe piste pentru biciclisti. Tocmai de accea, Strajã va gãzdui, în aceastã toamnã prima competitie de enduro pentru mountain-bike. Astfel, vor fi valorificate traseele de ciclism amenajate pe crestele montane.
„Concursul se va desfãsura într-un format tip raliu care cuprinde 5 probe speciale, cronometrate. Traseele Lupilor si Baloo, deja consacrate, se vor diviza în câte 2 segmente si se va adãuga o nouã potecã, în zona superioarã a statiunii. În general, potecile pe care se va desfãsura concursul sunt de coborâre, dar au si segmente de urcus. Cursa reprezintã o provocare lansatã tuturor pasionatilor de ciclism montan si este organizatã de Fundatia Noi Orizonturi Lupeni, în parteneriat cu Asociatia Bike Attack Resita si Clubul Alpin Valea Jiului. Vom reveni cu detalii legate de înscriere, categoriile concurentilor, dar si alte informatii legate de derularea competitiei”, spun organizatorii.  Pentru statiunea montanã este un câstig faptul cã existã si trasee de ciclism, astfel fiind promovat si turismul de varã. Edilii sustin cã împreunã cu asociatiile din statiune se poate dezvolta segmentul  turistic estival. Statiunea montanã nu mai este dedicatã doar practicãrii sporturilor de iarnã, ci devine si un pol de atractie al turistilor pe timpul verii. Cu zeci de kilometri de trasee  pentru biciclisti, Straja îsi schimbã denumirea în “Ski&Bike Resort”. Este un efort conjugat al autoritãtilor locale din Lupeni, dar si al  asociatiilor care si-au propus sã dezvolte  statiunea montanã.
“Mã bucur enorm când vãd oamenii cã urcã la munte. Pentru noi, ca reprezentanti ai administratiei locale este foarte important sã dezvoltãm statiunea si pe perioada verii. Tocmai de aceea, încercãm prin toate cãile legale sã promovãm statiunea pentru a atrage turisti. Un plus este si faptul cã în Straja functioneazã asociatia cabanierilor, dar si ONG-urile care au  înteles cã prin implicarea tuturor putem dezvolta zona. Acest lucru demonstreazã  faptul cã, la Lupeni, parteneriatul public- privat functioneazã.
Este un câstig faptul cã în câteva zile, de varã, Straja a avut peste 5000 de turisti. Asta înseamnã cã ne îndreptãm în directia potrivitã în ceea ce înseamnã Straja si în sezonul cald”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Parteneriatul  public-privat, coroborat cu investitiile demarate de autoritãtile locale îsi pun o amprentã  pozitivã asupra  destinatiei turistice. Straja devine polul dezvoltãrii.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.