Scoala din Iscroni nu se desfiinteazã de tot

A fost renovatã recent, dotatã dupã ultimele standarde europene, dar lipsa copiilor va duce, cu sigurantã, la închiderea uneia dintre scolile aflate la marginea DN 66A, în zona Iscroni.
Dascãlii spun cã ciclul II gimnazial va fi transferat în totalitate la scoala din Aninoasa, iar copiii vor ajunge acolo cu microbuzul scolar. Mãsura va fi aplicatã din prima zi de scoalã a noului an scolar 2018 – 2019. „Scoala va functiona având doar clase în regim primar. Vorbim despre douã clase în regim simultan, respectiv, clasa pregãtitoare, cu 5 elevi, care va fi comasatã cu clasa a IV-a, unde vin 13 elevi. Tot în regim simultan, vom avea clasã I, formatã din 11 elevi si clasa a III-a, cu 10 elevi. Vom rãmâne cu cele douã clase. Elevii claselor V – VIII vor veni în scoala Sfânta Varvara Aninoasa si vor fi adusi cu microbuzul scolar, aici având toate conditiile asigurate”, a precizat Ramona Inta, director Scoala Aninoasa. Scoala a fost prinsã în planul de închidere si reorganizare al Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara si asta pentru cã numãrul copiilor din acest loc a scãzut simtitor.  În Valea Jiului va fi, însã, desfiintatã scoala din Dâlja Mare, copiii de aici urmând sã fie transportati cu un microbuz scolar la Scoala Avram Stanca din Petrosani.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Scoala din Iscroni nu se desfiinteazã de tot

  • 18 august 2018 la 08:42
    Permalink

    Trist cand se inchide o scoala si mai trist e pentru dascali ce trebuie sa-si caute alt loc de munca.Dar nimeni nu-si pune intrebarea ,de ce nu mai sunt copii ???!! Poate cineva din cei ce a condus Romania in ultimul sfert de veac sa ne dea un raspuns concret ??

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.